Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώνονται οι αλλαγές στους FTSE λόγω Πειραιώς

Στον FTSE ASE 25 και τους υπόλοιπους δείκτες του Χ.Α που συμμετέχει η Πειραιώς οι αλλαγές που θα επέλθουν στις σταθμίσεις θα ισχύσουν από την ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Ανακοινώνονται οι αλλαγές στους FTSE λόγω Πειραιώς

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στις σταθμίσεις των δεικτών FTSE εξαιτίας της επικείμενης επιτυχούς ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς.

Παρά το γεγονός ότι τυπικά η δημόσια προσφορά μετοχών στους εγχώριους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές ολοκληρώνεται στις 9 μήνα και ακολουθεί η κατανομή των μετοχών τόσο για την ιδιωτική τοποθέτηση, όσο και για τη δημόσια προσφορά, ο οίκος FTSE και το Χ.Α. δρώντας με γνώμονα την ύπαρξη ικανού χρονικού περιθωρίου μέχρι την ισχύ τους θα ανακοινώσουν σήμερα τις αλλαγές.

Για τον FTSE ASE 25 και τους υπόλοιπους δείκτες του Χ.Α που συμμετέχει η Πειραιώς οι αλλαγές που θα επέλθουν στις σταθμίσεις θα ισχύσουν από την ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα αναφέρει ως ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης την 16η Απριλίου.

Για τους διεθνείς δείκτες FTSE που συμμετέχει η Πειραιώς οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη της έναρξης διαπραγμάτευσης, δηλαδή με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα από τις 17 Απριλίου.

Προληπτικά είναι πιθανόν να κινηθεί αυτή τη φορά και ο MSCI ανακοινώνοντας σήμερα ή αύριο στους πελάτες του την αλλαγή στάθμισης της μετοχής της Πειραιώς στον MSCI Standard.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν εκτιμήσεις για εισροές 100 εκατ. ευρώ, καθώς μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών Πειραιώς το free float της μετοχής θα φθάσει στο 35% από περίπου 20% σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v