Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roadshow από Πειραιώς ΑΧΕ στο Λονδίνο

Από κοινού με την τουρκική IS Investment η ελληνική χρηματιστηριακή διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά παρουσίαση ελληνικών εταιρειών. Ποιες ήταν οι εισηγμένες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Roadshow από Πειραιώς ΑΧΕ στο Λονδίνο

Mε παρουσία ηχηρών ονομάτων όπως Blackrock, Fidelity, Βarclays και Cavendish Asset Management ολοκληρώθηκε χθες το roadshow που διοργάνωσε στο Λονδίνο η Πειραιώς Χρηματιστηριακή με την τουρκική IS Investment, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Έντονο το ενδιαφέρον των ξένων fund managers, σε μία ημέρα όπου το ενδιαφέρον μονοπώλησε η επιτυχής έκδοση του ελληνικού ομολόγου. Ανώτατα στελέχη 11 εισηγμένων εταιρειών έδωσαν το "παρών" σε συναντήσεις με περισσότερους από 60 διαχειριστές κορυφαίων funds του εξωτερικού.

Ο τραπεζικός και ο κλάδος ενέργειας πρωταγωνίστησαν τη χθεσινή ημέρα στη βρετανική πρωτεύουσα. Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Μότορ Όιλ, ΕΧΑΕ, Ιντραλότ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης εκπροσωπήθηκαν και ολοκλήρωσαν σειρά meetings με ξένους διαχειριστές.

Κοινό συμπέρασμα: Το ελληνικό χρηματιστήριο και οι εισηγμένες σε αυτό εταιρείες παραμένουν υποτιμημένα σε σχέση με αντίστοιχες αγορές και επιχειρήσεις. Κατά συνέπεια  υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανόδου και βελτίωσης σε μία χρονική στιγμή όπου γίνονται ευρύτερα και σοβαρά βήματα στην ελληνική οικονομία.

Υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμα ελληνικές εταιρείες οι οποίες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο roadshow, όχι λόγω προβλήματος αλλά ακριβώς λόγω θετικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες. Ο τουρισμός ήταν η τρίτη κατηγορία που συγκέντρωσε ερωτήσεις και έντονο ενδιαφέρον των αλλοδαπών.

Folli Follie, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Alpha Bank είναι οι εταιρείες με τις περισσότερες προγραμματισμένες συναντήσεις. Διψήφιος και ενισχυμένος ο αριθμός meetings όλων των συμμετεχόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v