Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πτώση ξεκίνησε το 5ετές - Στο 5,28% η απόδοση

Στο 5,28% αυξήθηκε η απόδοση του ελληνικού 5ετούς στην πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης. Η πίεση της τιμής αποδίδεται από αναλυτές στη χθεσινή τιμολόγηση. Αποκόμιση κερδών και στα 10ετή ομόλογα.

Με πτώση ξεκίνησε το 5ετές - Στο 5,28% η απόδοση

Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στην έναρξη της διαπραγμάτευσης του νέου 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε η Ελλάδα. Οι πρώτες συναλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει και η απόδοση να ανέβει στο 5,28%, ενώ χθες το book building είχε βγάλει απόδοση 4,95%. Η τιμή κινείται στις 97,70 μονάδες.

Η Παρασκευή αποδεικνύεται μέρα πιέσεων για τα ελληνικά ομόλογα καθώς οι ρευστοποιήσεις οδηγούν σε χαμηλότερα επίπεδα την τιμή και σε υψηλότερα την, αντιστρόφως κινούμενη, απόδοση.  Συγκεκριμένα στο 10ετές ομόλογο η απόδοση αυξήθηκε στο 6,31% όταν χθες στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας είχε κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα του 6%.

Η ευφορία μετά τη χθεσινή μέρα υποχωρεί και οι επενδυτές σκέφτονται πλέον περισσότερο το γεγονός πως η χώρα εξασφάλισε κάποια πρόσβαση στις αγορές. Πάντως, ο Owen Callan, αναλυτής της Danske Bank υποστηρίζει πως υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος μέχρι το Grecovery. Από την πλευρά του, ο David Schnautz της Commerzbank σημειώνει ότι η μεγάλη υπερκάλυψη δεν αντικατοπρίζει πραγματική ζήτηση καθώς αρκετοί επενδυτές έβαλαν μεγαλύτερες εντολές προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν μερίδιο από την έκδοση.

Αλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η τιμολόγηση ήταν «πολύ επιθετική» και αυτό εν μέρει εξηγεί τις πιέσεις. Τιμολόγησαν τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο βιβλίο προσφοράς και πιθανότατα αναθεώρησαν την τιμολόγηση πάρα πολύ, υποστηρίζει ο Alessandro Giansanti της ING.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v