Exotix: Σημαντική πρόοδος για τον "άρρωστο" της Ευρώπης

«Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλά, αλλά η ταχύτητα του turnaround έχει εκπλήξει ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους», σημειώνει ο οίκος. Θετική για τις τράπεζες, τονίζει ότι οποιαδήποτε αδυναμία των μετοχών θα προσφέρει εξαιρετικό σημείο εισόδου.

Exotix: Σημαντική πρόοδος για τον άρρωστο της Ευρώπης

Σημαντικό ορόσημο χαρακτηρίζει για την Ελλάδα την έξοδο στις αγορές η Exotix σε έκθεσή της.

Ο δακτυλοδεικτούμενος της κρίσης της ευρωζώνης, ο «άρρωστος» της Ευρώπης έχει κάνει σημαντική πρόοδο και αυτό αναγνωρίστηκε.

Όσο και αν κάποιοι χαρακτηρίζουν την έξοδο στις αγορές «τεχνητή» και «κόλπο», η Ελλάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση μετά την πολυετή ύφεση.

Οι σκεπτικιστές αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν πέτυχε τόσα πολλά και ότι η οικονομία ακόμη φυτοζωεί και βουλιάζει στον αποπληθωρισμό, σημειώνει η Exotix, θυμίζοντας ότι το χρέος είναι σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο.

Οι αισιόδοξοι κάνουν λόγο για ανάκαμψη, θυμίζοντας τα επιτεύγματα της χώρας στο δημοσιονομικό και το μεταρρυθμιστικό μέτωπο, καθώς και τη δέσμευση της Ευρώπης για στήριξη.

«Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλά, αλλά η ταχύτητα του turnaround έχει εκπλήξει ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους», σημειώνει ο οίκος.

Σε σχέση με την αγορά, τονίζει ότι η καλύτερη απόδειξη του αυξημένου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι η άνοδος και η αύξηση συναλλαγών στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που οφείλεται κυρίως σε αμερικανικά κεφάλαια. Αυτή η τάση έχει ωθήσει υψηλότερα και την ευρύτερη αγορά, σημειώνει

Η Exotix διατηρεί θετική άποψη μακροπρόθεσμα για τις ελληνικές τράπεζες καθώς οι πρόσφατες κινήσεις βελτίωσης των κεφαλαίων τους αποδείχτηκε ότι άλλαξαν τους όρους του παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι οποιαδήποτε αδυναμία των μετοχών θα προσφέρει εξαιρετικό σημείο εισόδου από τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v