Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρά η ΕΝΕΙΣΕΤ για τους «επαγγελματίες επενδυτές»

«Διερωτώμαστε αν το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να στρέψει όλους τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές σε αναζήτηση στέγης στο εξωτερικό ώστε να απολαμβάνουν και αυτοί τα φορολογικά προνόμια των ξένων», σημειώνει η Ένωση.

Αντιδρά η ΕΝΕΙΣΕΤ για τους «επαγγελματίες επενδυτές»

Την απόφαση του υπουργείου οικονομικών να επιμείνει στη ρύθμιση που ορίζει ως επιτηδευματίες τους επενδυτές στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισηγμένων Εταιριών. 

Όπως αναφέρει: «Έχοντας φυσικά υπ' όψιν και τις αντιρρήσεις του Προέδρου κ. Μωραϊτάκη και του Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ, διερωτώμαστε αν το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να στρέψει όλους τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές σε αναζήτηση στέγης στο εξωτερικό ώστε να απολαμβάνουν και αυτοί τα φορολογικά προνόμια των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο.

Ομολογουμένως δεν καταλαβαίνουμε την αντιμετώπιση των Ελλήνων επενδυτών από την κυβέρνηση, είτε στο Χρηματιστήριο είτε και σε άλλους τομείς. Μπορεί οι επενδυτές να μην είναι όλοι πλοία που θα σαλπάρουν στο εξωτερικό για πάντα, αλλά η παγκοσμιοποίηση έχει αλλάξει το καθεστώς μετάβασης των επιχειρήσεων σε άλλες χώρες. Μόνο οι μεγάλες επενδύσεις (τσιμέντα, χαλυβουργία, μεταλλευτικές, ναυπηγεία, αλουμίνιο, διυλιστήρια, κλπ) δεν μπορούν να σαλπάρουν.

Αλλά το μένος κατά αυτών των επιχειρήσεων έχουν αναλάβει να το εκδηλώσουν με άλλους τρόπους και άλλους συνεργάτες. Εννοούμε την πολιτική επί της ενέργειας που, όταν η κυβέρνηση είδε τον σωστό δρόμο, ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδηλώσει για άλλη μια φορά προσπάθειες παρεμπόδισης της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης...»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v