Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Μείνετε «overweight» στην Ελλάδα

Αγορές ελληνικών μετοχών σε πιθανή διόρθωση λόγω πολιτικής αβεβαιότητας συνιστά ο οίκος. Ισχυρό το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών. Κορυφαία επιλογή η Τράπεζα Πειραιώς, overweight για Alpha, θετική για τον ΟΤΕ. Τι λέει για την τάση στις αναδυόμενες. Άνω του 50% η πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών.

JP Morgan: Μείνετε «overweight» στην Ελλάδα

Τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά διατηρεί η JP Morgan σε έκθεσή της, σημειώνοντας ότι η όποια διόρθωση στην ελληνική αγορά λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, συνιστά αγοραστική ευκαιρία.   

Όπως αναφέρει, η Ελλάδα έχει αποφύγει τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ, ενώ δείχνει ισχυρά σημάδια ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 2007. Με το ΑΕΠ να έχει υποχωρήσει 25% και την ανεργία στο 28% υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά οι ελληνικές μετοχές δείχνουν πολύ φθηνότερες σε σχέση με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές σε κλάδους - κλειδιά όπως οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες και οι εταιρίες κοινής ωφέλειας, σημειώνει ο οίκος.

Επίσης, σημειώνει ότι στο πρόσφατο συνέδριο αναδυόμενων αγορών (CEEMEA) που πραγματοποίησε στο Λονδίνο, παρατήρησε ισχυρότερη ζήτηση για ελληνικές εταιρίες, σε σχέση με τις περισσότερες ρωσικές και τουρκικές, παρά τη μικρότερη στάθμιση της Ελλάδας στους δείκτες. 

Ο πολιτικός κίνδυνος

Το βασικό ρίσκο για τη χώρα είναι πολιτικό, σημειώνει, καθώς απειλείται εν όψει ευρωεκλογών η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία. Η JP Morgan εκτιμά ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών είναι μεγαλύτερη του 50% αλλά όπως σημειώνει, "δεν περιμένουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα απειλήσει τα επιτεύγματα της παραμονής στο ευρώ και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα". 

Οι κορυφαίες επιλογές 

Παράλληλα, δίνει σύσταση overweight για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι κορυφαία επιλογή της και μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών από τις αναδυόμενες αγορές. Σύσταση overweight δίνει και για τον τίτλο της Alpha Bank.

Όπως αναφέρει, μετά τον κύκλο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, αναμένονται υπεραποδόσεις σε μεσοπρόθεσμη βάση, τη στιγμή που και η κυβέρνηση, που αποτελεί μεγαλομέτοχο του κλάδου, επιθυμεί κερδοφόρες τράπεζες. 

Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της συγκαταλέγεται και ο ΟΤΕ, ο οποίος, όπως σημειώνει, διαπραγματεύεται με ισχυρό discount έναντι των μετοχών του κλάδου, ενώ σημειώνει ότι θα απέφευγε τον τίτλο της Εθνικής (underweight), σημειώνοντας ότι είναι η λιγότερο ελκυστική από τις εισηγμένες εγχώριες τράπεζες. 

Σημειώνεται ότι σε ξεχωριστή έκθεση ο διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha στα 0,95 ευρώ, από 0,84 πριν. Για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή -στόχος αυξάνεται στα 2,29 ευρώ με σύσταση overweight.

Ράλι σε δυο δόσεις

«Μην υποτιμάτε τον ασθενέστερο», σημειώνει ο οίκος σχολιάζοντας την κατάσταση στις αναδυόμενες αγορές. Οι τελευταίες έχουν αυτή τη στιγμή υψηλότερη απόδοση στο έτος από τις αναπτυγμένες, σημειώνει.

Η θέση της JP Morgan είναι ότι θα υπάρξει ράλι στις αναδυόμενες αγορές σε δυο φάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση των risk premiums καθώς οι ανησυχίες για την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών περιορίζονται. Το δεύτερο στάδιο θα είναι η βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και οι εκπλήξεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v