Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Αυξάνει τιμές-στόχους για Πειραιώς, Alpha

Αναβαθμίζει τη σύσταση για την Εθνική η JP Morgan, ενώ παράλληλα αυξάνει τις τιμές-στόχους για Alpha και Πειραιώς. Οι επτά λόγοι αισιοδοξίας για τις προοπτικές των τραπεζών. Οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία το 2015.

JP Morgan: Αυξάνει τιμές-στόχους για Πειραιώς, Alpha

Μετά τις θετικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα, η JPMorgan επανέρχεται με αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις και στις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αναβάθμισε τη σύσταση για την Εθνική Τράπεζα σε "neutral" από "underweight", ενώ μειωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της στα 3,58 ευρώ, από 3,92 ευρώ πριν.

Παράλληλα αύξησε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στο 0,95 ευρώ ανά μετοχή από 0,84 ευρώ πριν επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση "overweight".

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς η JΡMorgan αύξησε στα 2,29 ευρώ από 2 ευρώ πριν την τιμή-στόχο, διατηρώντας τη σύσταση "overweight".

Ο διεθνής οίκος αναφέρει επτά λόγους για τους οποίους δηλώνει αισιόδοξος για τις τράπεζες:

-την ανακεφαλαιοποίηση της Alpha και της Τράπεζας Πειραιώς

-την αύξηση στα έσοδα και τις πιθανές συνέργειες

-τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που προοιωνίζονται μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

-την επιστροφή στις αγορές χονδρικής (ξένες αγορές)

-τις προοπτικές για διανομή μερίσματος έως το 2017

-τις πιθανές θετικές εκπλήξεις από τα μέτωπα της οικονομίας και των ισολογισμών

-το γεγονός ότι οι αγορές κατά πάσα πιθανότητα υποβαθμίζουν τις προοπτικές κερδοφορίας των τραπεζών.

Ως κίνδυνο για την πορεία των τριών τραπεζών ξεχωρίζει το ενδεχόμενο ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την Alpha επισημαίνει πως μετά την εξαγορά της Εμπορικής και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση στην επαναφορά προς την κανονικότητα (normalisation).

Eκτιμά πως η Alpha θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015, ενώ προβλέπει πως τα μεγέθη της αλλά και τα κεφαλαιακά μαξιλάρια θα λειτουργήσουν σαν ασπίδα για πιθανές νέες έκτακτες ανάγκες. Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το 2015 προβλέπεται να ανέλθουν στα 335 εκατ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι πλέον κατέχει το 30% της αγοράς στις χορηγήσεις και το 29% στις καταθέσεις.

Λόγω των πολλών εξαγορών διαθέτει μεγάλα περιθώρια να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες που θα προκύψουν όπως επίσης και να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως τα κέρδη της Πειραιώς το 2015 θα διαμορφωθούν στα 522 εκατ.

Η JPMorgan επισημαίνει για την Εθνική πως λόγω της μικρής συμμετοχής που είχε στις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν η θέση της στην εγχώρια αγορά έχει υποχωρήσει.

Ωστόσο η τράπεζα ευνοείται από την παρουσία στην Τουρκία (Finansbank). Επιπροσθέτως η Εθνική θα επανέλθει στην κερδοφορία από το 2014.

Συγκεκριμένα η JPMorgan προβλέπει ότι τα κέρδη της Εθνικής θα ανέλθουν στα 493 εκατ. φέτος και στα 525 εκατ. το 2015.

Συμπληρωματικά, σημειώνεται πως στη χθεσινή της έκθεση, στη οποία έδινε σύσταση "overweight" για την ελληνική αγορά λέγοντας πως η όποια διόρθωση σε αυτήν λόγω πολιτικής αβεβαιότητας συνιστά αγοραστική ευκαιρία, η JPMorgan ανέφερε πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι top pick και μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών από τις αναδυόμενες αγορές.

Ανέφερε επίσης ότι, μετά τον κύκλο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, αναμένονται υπεραποδόσεις σε μεσοπρόθεσμη βάση, τη στιγμή που και η κυβέρνηση, που είναι μεγαλομέτοχος του κλάδου, επιθυμεί κερδοφόρες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v