Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Έρχονται «καμπάνες» για τις ανοικτές πωλήσεις στην ΕΤΕ

Στοιχεία παραβατικότητας στις ανοικτές πωλήσεις της Εθνικής έχει στη διάθεσή της η ΕΚ. Έρχονται κυρώσεις για όλους τους παραβάτες οι οποίες μπορεί να φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ. Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα επεκταθεί και στις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου τραπεζών.

ΕΚ: Έρχονται «καμπάνες» για τις ανοικτές πωλήσεις στην ΕΤΕ

Ευρήματα παράβασης αναφορικά με ανοικτές πωλήσεις επί του τίτλου της Εθνικής έχει ήδη στη διάθεσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία αύριο θα ολοκληρώσει τη συλλογή στοιχείων φτάνοντας στους τελικούς επενδυτές.

Στελέχη της ΕΚ δηλώνουν πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όλους τους παραβάτες οι οποίες, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, μπορεί να φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα και για τις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου τραπεζών και όπως αποκαλύπτει στο Euro2day.gr κορυφαίο στέλεχος της ΕΚ, ευρήματα παραβατικότητας υπάρχουν και στην περίπτωση της Eurobank.

Νωρίτερα μπαράζ πακέτων σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις τρέχουσες έγιναν στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να κλείσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, θέσεις short για τις οποίες δεν υπήρχαν οι αντίστοιχοι τίτλοι (ανοικτό short selling).

Συνολικά μετά τις 16:21 έγιναν πάνω από 100 πακέτα σε τιμές από 2,41 ευρώ έως και 2,49 ευρώ (premium από 14,2% έως και 18%), τα οποία αφορούσαν συνολικά 5,77 εκατομμύρια τεμάχια. Η συνολικά αξία δηλαδή ήταν περί τα 14 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι επενδυτές βρέθηκαν χωρίς τους τίτλους που είχαν πωλήσει short το προηγούμενο διάστημα και αναγκάστηκαν να αγοράσουν μετοχές σε πολύ υψηλότερη τιμή για να κλείσουν τη θέση τους.

Σημειώνεται ότι αύριο μπαίνουν σε διαπραγμάτευση οι μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v