Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia: Τι εκτιμά για το Q1 των ΕΤΕ και Alpha

Κέρδη για την Εθνική Τράπεζα και ζημιές για την Alpha εκτιμά η Axia Ventures με ξεχωριστές εκθέσεις. Η ΕΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Μαίου και η Alpha Bank στις 29.

Axia: Τι εκτιμά για το Q1 των ΕΤΕ και Alpha

Τις εκτιμήσεις για τα κέρδη α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank παραθέτει σε ξεχωριστές εκθέσεις η Axia Ventures.

Αναλυτικότερα προβλέπει κέρδη 66 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα. Τα κέρδη από τόκους θα διολισθήσουν οριακά στα 770 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα ανέλθουν στα 145 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να διαμορφωθεί στο πρώτο τρίμηνο στο 23%, ενώ τα βασικά εποπτικά κεφάλαια θα ανέλθουν στο 11,8%.

Για την Alpha Bank εκτιμά ζημίες 133 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα προβλέπει ότι τα κέρδη από τόκους θα διαμορφωθούν στα 468 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα υποχωρήσουν στα 94 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 11,9% και 23,8% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Η δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να επιβραδυνθεί περαιτέρω, με το ποσοστό επί του συνόλου των δανείων να διαμορφώνεται στο 33%.

Η χρηματιστηριακή υπολογίζει ότι τα βασικά εποπτικά κεφάλαια θα ανέλθουν στο 11,8%.

Σημειώνεται ότι η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Μαίου και η Alpha Bank στις 29.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v