JP Morgan: Στα top picks Εθνική και Alpha

Ο διεθνής οίκος θεωρεί ότι οι αγορές σε Ελλάδα, Τουρκία και Πολωνία έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να υπεραποδώσουν το 2014. Πώς το εξηγεί. Τι εκτιμά για τις ελληνικές τράπεζες.

JP Morgan: Στα top picks Εθνική και Alpha
Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank είναι οι κορυφαίες επιλογές της JP Morgan, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση, μετά την ολοκλήρωση 21 συναντήσεων σε Ελλάδα, Τουρκία και Πολωνία.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι οι τρεις αυτές αγορές έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να υπεραποδώσουν το 2014. Η Ελλάδα λόγω της ανοδικής αντίδρασης μετά την αναδιάρθρωση, η Τουρκία λόγω της εκλογίκευσης των funding costs και η Πολωνία λόγω της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης που παρουσιάζει.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η JP Morgan αναφέρει πως η πρόσφατη πτώση των τιμών προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Επισημαίνει ότι προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση (overweight) της Εθνικής, ενώ σημειώνει πως η αγορά ίσως υποεκτιμά τη δυναμική που έχει η κερδοφορία των τραπεζών.

Ο κλάδος μπορεί να ωφεληθεί από τη μείωση στα κόστη, την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης αλλά και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνει η JP Morgan.

Προβλέπει πως οι περισσότερες τράπεζες θα επιστρέψουν στην κερδοφορία το 2015 και η Εθνική από φέτος.

Oι τράπεζες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν πιο δομικά μέτρα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των εταιρικών δανείων, ενώ λειτουργούν περισσότερο προληπτικά στο κομμάτι των στεγαστικών, τονίζεται στο report.

Η JP Morgan επισημαίνει πως οι τράπεζες προβλέπουν και νέες βελτιώσεις στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, ωστόσο η πρόοδος από την αρχή του έτους φαίνεται να παρουσιάζει μικρότερη δυναμική, συγκριτικά με το β΄ εξάμηνο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v