Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα, Ιταλία

Ο διεθνής οίκος αναβαθμίζει την Εθνική σε "buy", ενώ υποβαθμίζει σε "reduce" την Πειραιώς. Παράλληλα αναφέρει πως από τις χώρες της νότιας Ευρώπης βλέπει περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και Ιταλία.

Nomura: Επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα, Ιταλία

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "buy" από "reduce" προχώρησε η Nomura, μειώνοντας ταυτόχρονα την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 2,90 από 3,10 ευρώ προηγουμένως. 

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς σε "reduce" από "neutral", διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο του 1,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για την Εθνική Τράπεζα, ο οίκος αναφέρει ότι προχωρά σε προσαρμογή της τιμής-στόχου στα 2,9 ευρώ ανά μετοχή, μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή της. Ωστόσο, δεδομένης της αποτίμησης, αναβαθμίζει τη σύσταση σε "buy" από "reduce". Έχοντας υποχωρήσει 42% από την αρχή του έτους, η Nomura θεωρεί ότι η σχετική αποτίμηση και τα ρίσκα δικαιολογούν πιο θετική άποψη.

Αν και διαπραγματεύεται με αποτίμηση P/NAV παρόμοια με αυτήν των άλλων ελληνικών τραπεζών, ο οίκος εκτιμά πως οι προοπτικές αποδόσεων είναι ανώτερες. Ένα από τα ρίσκα στις εκτιμήσεις της Nomura είναι η επιβεβαίωση της πώλησης μειοψηφικού ποσοστού της Finansbank.

Ο οίκος εκτιμά πως το ROTE και το P/E του 2016 θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 13% και 7,2x αντίστοιχα εάν πωληθεί ποσοστό 20% της Finansbank το β' εξάμηνο του 2014, όμως ακόμα και έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει περιθώριο ανόδου από τις τρέχουσες τιμές.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, η Nomura αναφέρει πως η υποβάθμιση γίνεται μετά την πρόσφατη υπεραπόδοση της τράπεζας και δεδομένων της αποτίμησης και των ρίσκων στην ποιότητα των assets της τράπεζας.

Στη σχετική του έκθεση, ο οίκος αναφέρει πως αν και τα οικονομικά ρίσκα παραμένουν το βασικό του σενάριο εξακολουθεί να είναι πως θα υπάρξει ισχνή ανάκαμψη.

Σημειώνει επίσης πως δεδομένων των σχετικών ρίσκων και των αποτιμήσεων βλέπει περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ιταλία και στην Ελλάδα από τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v