Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia: Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha, Πειραιώς

Ελκυστικές χαρακτηρίζει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η Axia Ventures, σημειώνοντας τις πρόσφατες ανακεφαλαιοποιήσεις και την βελτίωση των macro. Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha, Πειραιώς. Αναβαθμίζει σε «buy» την ΕΤΕ. Τιμή-στόχος €0,50 και «buy» για Eurobank.

Axia: Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha, Πειραιώς

Οι πρόσφατες ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας ενισχύουν την θετική εκτίμηση για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, αναφέρει σε έκθεση της η Axia Ventures.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση «buy» για τις μετοχές των Alpha και Πειραιώς, αναβαθμίζοντας τις τιμές-στόχους σε €0,95 και €2,10 από €0,65 και €1,50 αντίστοιχα. Επίσης αναβαθμίζει την σύσταση της μετοχής της Εθνικής σε «buy» από «hold» και υποβαθμίζει την τιμή-στόχο στα €3,25 από €3,70.

Η Axia Ventures αναφέρει ακόμα ότι αρχίζει την κάλυψη της μετοχής της Eurobank, με τιμή-στόχο €0,50 και σύσταση «buy». Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η Eurobank προσέλκυσε πάνω από €7 δισ. από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη.

Οι υψηλοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, ο περιορισμός της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, η επιστροφή στις αγορές, οι προοπτικές για πληρωμές μερίσματος, οι πρόσφατες ανακεφαλαιοποιήσεις και ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος είναι ορισμένοι από τους καταλύτες που στηρίζουν το θετικό outlook για τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει στην έκθεση η Axia Ventuers.

Επιπλέον η χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα πρόσφατα stress test της ΤτΕ δεν εμφανίζουν ουσιαστικές διαφορές με τις εκτιμήσεις της EBA, προσθέτοντας πως οποιασδήποτε επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι διαχειρίσιμες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι αναθεωρημένες τις προβλέψεις για τις ελληνικές τράπεζες υποδεικνύουν ένα momentum στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) και ενισχυμένα κεφαλαιακά «μαξιλάρια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v