Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώληση των καταθέσεων στην Τρ. Κύπρου μέσω Prelium ΑEΠΕΥ

Μια δευτερογενής αγορά κυπριακών τραπεζικών καταθέσεων έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο. Αφορά σε καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ προ κουρέματος ενώ ο καταθέτης μπορεί να ανακτήσει έως και το 80% των κεφαλαίων του. Ενεργή στην εν λόγω αγορά η Prelium ΑΕΠΕΥ.

Πώληση των καταθέσεων στην Τρ. Κύπρου μέσω Prelium ΑEΠΕΥ

Τη δυνατότητα πώλησης των καταθέσεων που έχουν στην Τράπεζα Κύπρου σε funds δευτερογενώς με discount έχουν οι καταθέτες της τράπεζας.

Η Prelium ΑΕΠΕΥ υπογραμμίζει ότι έχει αναπτυχθεί μία δευτερογενής αγορά κυπριακών τραπεζικών καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Οι συναλλαγές αφορούν καταθέσεις άνω των 400.000 Ευρώ, προ κουρέματος, όπου ο καταθέτης έχει τη δυνατότητα να πουλήσει την κατάθεσή του μαζί με τα δικαιώματα επί μετοχών που δικαιούται να παραλάβει, σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 70-75% της αρχικής κατάθεσης, ενώ για ποσά που υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να προσεγγίσει και το 80%. 

Όπως αναφέρει η Prelium, ο καταθέτης, πρέπει να αποστείλει στον υποψήφιο αγοραστή το πιστοποιητικό κατάθεσης, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο έχει παραλάβει από τη Τράπεζα Κύπρου. Εντός μίας το πολύ εβδομάδας, λαμβάνει την θετική ή αρνητική απάντηση καθώς και την τιμή που του προτείνεται να γίνει η συναλλαγή. Σε περίπτωση αποδοχής από μέρους του οφείλει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα, μέσω των οποίων «πουλάει» την κατάθεσή του καθώς και κάθε άλλο δικαίωμα που απορρέει από αυτή.

Εντός δέκα περίπου ημερών από τη παραλαβή των εγγράφων από το αντισυμβαλλόμενο, παραλαμβάνει τα χρήματά του.

Η Prelium ΑΕΠΕΥ, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει στις αγοροπωλησίες πιστωτικών απαιτήσεων, έχει τη δυνατότητα, μέσω του δικτύου εξειδικευμένων Funds που διαθέτει, να μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση μίας ενδεχόμενης, τέτοιου είδους συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v