Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Overweight για ομόλογα Εθνικής & Πειραιώς

Ο διεθνής οίκος ξεκινά την κάλυψη ομολόγων των Εθνικής, Πειραιώς και Alpha. Εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι διαχειρίσιμες (2 δισ.) και ότι δεν θα χρειαστεί προσφυγή στα κεφάλαια του ΤΧΣ.

JP Morgan: Overweight για ομόλογα Εθνικής & Πειραιώς

H JP Morgan ξεκινά την κάλυψη ομολόγων τριών τραπεζών και συγκεκριμένα της Εθνικής, της Alpha και της Πειραιώς.

Για το ομόλογο της Εθνικής (λήξης 17/6/2017) υιοθετεί σύσταση overweight, όπως επίσης και για το ομόλογο της Πειραιώς (λήξη 27/3/2017). Σε ό,τι αφορά το ομόλογο της Alpha Bank θέτει σύσταση neutral.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι οι τράπεζες έχουν διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες οι οποίες εκτιμώνται στα 2 δισ. ευρώ. Έτσι, συνεχίζει, δεν θα χρειαστεί να καταφύγουν στο ΤΧΣ για νέα κεφάλαια, αλλά θα υπάρξει νέος γύρος τοποθέτησης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Τα stress test της ΕΚΤ θα καταδείξουν κεφαλαιακό κενό ύψους 500 εκατ. για την Πειραιώς, αναφέρει η JP Morgan, ενώ προβλέπει πως η Εθνική θα έχει κεφαλαιακή υπερεπάρκεια.

Η JP Morgan προβλέπει ότι η απομόχλευση των ισολογισμών θα κρατήσει έως και το 2016, ενώ χαρακτηρίζει πρόκληση την επιστροφή των καταθέσεων.

Εκτιμά επίσης ότι τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους κλάδους της οικονομίας, εφόσον οι ιδιώτες επενδυτές καλύψουν τις όποιες κεφαλαιακές ανάγκες προκύψουν για τις εγχώριες τράπεζες.

Σε ό,τι αφορα την οικονομία, η JP Morgan τονίζει ότι η Ελλάδα μετά από εξι χρόνια ύφεσης επιστρέφει στην ανάπτυξη και οι οικονομικοί δείκτες είναι ενθαρρυντικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v