Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Αγοραστικές ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο

«Υπερπουλημένο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρηματιστήριο ο οίκος. Οι πέντε λόγοι που πιστεύει ότι έρχεται ανοδική αντίδραση. Ο ρόλος των αποτιμήσεων, τα ομόλογα και η σύγκριση με τις ευρωτράπεζες. «Κλειδί» η ανάκαμψη της οικονομίας.

Morgan Stanley: Αγοραστικές ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο

Αγοραστική ευκαιρία βλέπει η Morgan Stanley στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο της τελευταίας διορθωτικής κίνησης.

Οι αναλυτές της τράπεζας παραθέτουν μάλιστα πέντε επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψή τους:

1). Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι υπερπουλημένο, καθώς μάλιστα ο δείκτης MSCI Greece βρίσκεται σε επίπεδα κατά 20% χαμηλότερα από τα υψηλά του Μαρτίου.

2) Ενδεχομένως να ολοκληρώθηκε η διόρθωση στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών και των άλλων τοποθετήσεων που εξαρτώνται από την ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Η Morgan Stanley εκτιμά πως ειδικότερα οι μετοχές των τραπεζών της Ε.Ε. είναι τεχνικά υπερπουλημένες και πως υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης. «Αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί θετικό για τις ελληνικές μετοχές» επειδή η πορεία τους συχνά ταυτίζεται με την πορεία των τίτλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

3) Η αγορά ομολόγων της περιφέρειας έχει επιδείξει αντοχή. «Η διόρθωση στις ελληνικές μετοχές ήταν πολύ πιο έντονη από την ήπια διεύρυνση που καταγράφηκε στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων» αναφέρει η Morgan Stanley και συμπληρώνει πως «περαιτέρω βελτίωση στην αγορά ομολόγων μειώνει το κόστος χρηματοδότησης για τις τράπεζες και αποτελεί βασικό άξονα της επιχειρηματολογίας υπέρ των τραπεζών και της περιφέρειας».

4) Υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Στο σημείο αυτό η Morgan Stanley παραθέτει σειρά στοιχείων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με επικρατέστερο τον δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την ευρωζώνη που αναρριχήθηκε στο 54.

5) Σε τροχιά ανάκαμψης κινείται η Ελλάδα. «Τα οικονομικά στοιχεία για τη χώρα εξακολουθούν να βελτιώνονται τους τελευταίους μήνες, παρά τη διόρθωση στο χρηματιστήριο» αναφέρει ο οίκος και συμπληρώνει πως «εκτός από τα οικονομικά μεγέθη, βλέπουμε και συνεχιζόμενη θετική τάση στα εταιρικά αποτελέσματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v