Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ολοκληρώνεται η ΑΜΚ της Algae Farms

Τελευταία ημέρα σήμερα για την εγγραφή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας. Είναι η πρώτη που θα ενταχθεί στην ΕΝΑ ΣΤΕΠ, την νέα αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΧΑ: Ολοκληρώνεται η ΑΜΚ της Algae Farms

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΕΝΑ ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Πρόκειται για την αγορά η οποία δημιουργήθηκε για να στηρίξει νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις όχι μόνο δίνοντάς τους τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων ύψους έως και 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη εταιρεία που εισάγεται στην εν λόγω αγορά είναι η Algae-Farms με διαδικασία Η.ΒΙ.Π (ηλεκτρονικό βιβλίο προσφορών) που ξεκίνησε από Πέμπτη 24 Ιουλίου και παραμένει ανοιχτό έως και σήμερα 28 Ιουλίου.

Στόχος της Algae Farms η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ενέργειας από άλγη είναι η άντληση του ποσού των 1,5 εκατ. ευρώ με τη διάθεση του 26% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η ένταξη της εταιρείας έχει εγκριθεί από τους κανόνες που διέπουν την αγορά ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται πως είναι σήμερα η μοναδική επιχείρηση στον τομέα των ανανεώσιμων και των συμβατικών καυσίμων, που μπορεί να παράγει pellets και briquettes άλγης, καθώς και βιοέλαιο άλγης το οποίο είναι πρώτη ύλη για βιοντίζελ για χρήση σε βιομηχανικούς, βιοτεχνικούς, οικιακούς καταναλωτές, καθώς επίσης για ναυτιλιακό και αεροπορικό βιοκαύσιμο.

Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα την Πρέβεζα έχει δημιουργήσει τις υποδομές για ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην μείωση της ανεργίας τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και γενικότερα, ενώ με την άντληση των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στόχος της είναι πρώτα να αυξήσει
την παραγωγή και τις εξαγωγές της και ταυτόχρονα τον αριθμό των εργαζομένων της.

Τέλος βάσει των όσων αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Χ.Α.

- Δεν απαιτείται τεστ συμβατότητας, σύμφωνα με σχετική οδηγία / επιστολή που είχε σταλεί το 2009 στις ΑΕΠΕΥ από την ΕΚ.

- Επιπρόσθετα, την καταλληλότητα του κάθε πελάτη την έχει ήδη η κάθε ΑΕΠΕΥ με βάση το προφίλ των πελατών της.

Η αναλυτική παρουσίαση του Η.ΒΙ.Π υπάρχει στο site του ΧΑ μαζί με συνοδευτικό υλικό και παρουσιάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v