Τιτάν: Στα 20 ευρώ "κόβει" την τιμή η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "hold". Η Τιτάν είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 2,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, έναντι ζημιών 21,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τιτάν: Στα 20 ευρώ κόβει την τιμή η Deutsche Bank

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τιτάν, στα 20 ευρώ ανά μετοχή από 21 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Deutsche Bank, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "Hold". 

Υπενθυμίζεται ότι η Τιτάν ανακοίνωσε πως το α' εξάμηνο τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 21,8 εκατ. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο.Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €571 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2014 η πλειοψηφία των αγορών του ομίλου και ιδίως ο τομέας των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά, όμως η έλλειψη πσροχής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αποτέλεσε τροχοπέδη για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Ο όμιλος επέστρεψε σε καθαρή, αν και ισχνή κερδοφορία μετά από συνεχόμενα εξάμηνα ζημιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του εξαμήνου είχε η υποχώρηση τοπικών νομισμάτων έναντι του ευρώ. Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες ο κύκλος εργασιών και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα είχαν αυξηθεί κατά 7% και 4% αντίστοιχα.

Κατά το 2ο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2% και ανήλθε σε €319 εκ., σημειώνοντας βελτίωση για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά €6,5 εκ. στα €58,5 εκ., λόγω μείωσης της λειτουργικής συνεισφοράς της Αιγύπτου κατά €14 εκ. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους διαμορφώθηκαν στα €14 εκ., έναντι €5 εκ. το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v