Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Με τιμή στόχο €14 ξεκινά κάλυψη η Euroxx

Σύμφωνα με την Euroxx Sec, η διοίκηση του ΟΤΕ αξίζει εύσημα για την επιτυχή αντιμετώπιση πολλών κρίσιμων ζητημάτων κατά τη διάρκεια της κρίσης.

ΟΤΕ: Με τιμή στόχο €14 ξεκινά κάλυψη η Euroxx

Με τιμή στόχο τα 14 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "overweight" ξεκινά εκ νέου την κάλυψη του ΟΤΕ η Euroxx Securities.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η διοίκηση του Οργανισμού αξίζει εύσημα για την επιτυχή αντιμετώπιση πολλών κρίσιμων ζητημάτων κατά τη διάρκεια της κρίσης: πώληση assets ύψους άνω των 1,2 δισ. ευρώ, μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα κατά 42%, ενώ οι εξοικονομήσεις κόστους άγγιξαν τα 200 εκατ. ευρώ από το 2009. Επιπλέον, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μειώθηκαν το κεφάλαιο κίνησης βελτιώθηκε και ο ΟΤΕ κατάφερε να βγάλει αρκετό ρευστό ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στην αποπληρωμή χρεών του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο λόγος καθαρού χρέος προς EBITDA του ΟΤΕ, από το 3,1x το 2011 υποχώρησε στο 1x το 2013, ενώ η Euroxx εκτιμά πως η εταιρεία θα εμφανίσει καθαρά διαθέσιμα το 2017, μετά την αποπληρωμή χρέους ύψους 517 εκατ. ευρώ το 2015 και 745 εκατ. ευρώ το 2016.

Επίσης, αναμένεται καταβολή μερίσματος από φέτος.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις του Οργανισμού, η Euroxx προβλέπει ότι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ θα εμφανίσουν άνοδο 20% σε ετήσια βάση το 2014, στα 0,61 ευρώ, ενώ μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης πτώσης, τα επαναλαμβανόμενα EBITDA προβλέπεται ότι θα εμφανίσουν οριακή άνοδο 1% το 2015, στα 1,45 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μεταξύ των ρίσκων για τον ΟΤΕ είναι η μακροοικονομική αβεβαιότητα και το δυσμενές ρυθμιστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, αν και αυτό θα μπορούσε να βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v