Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bank of America: Οι εκτιμήσεις για το Q2 των τραπεζών

Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα αναμένει η BofA από τις ελληνικές τράπεζες. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για κέρδη και ζημίες. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στόχοι και οι αποτιμήσεις.

Bank of America: Οι εκτιμήσεις για το Q2 των τραπεζών

Αισιοδοξία για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι ελληνικές τράπεζες εκφράζει η Bank of America σε ανάλυσή της για τον κλάδο. Όπως υποστηρίζει περιμένει θετικές τάσεις από τα μέτωπα του κόστους χρηματοδότησης, του σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων και της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Εκτιμά ότι σε αυτούς τους τομείς συνεχίστηκε η βελτίωση το δεύτερο τρίμηνο, αν και η κερδοφορία παραμένει χαμηλή. Μόνο η Εθνική Τράπεζα αναμένεται ότι θα παρουσιάζει κέρδη στην «τελική γραμμή».

Όπως σημειώνει παραμένει «ουδέτερη» για τον ελληνικό κλάδο, αλλά επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι δεν θα απαιτηθούν νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τα stress tests. Τονίζει ωστόσο ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψει κεφαλαιακή ανάγκη.

Η Bank of America αναμένει ανάκαμψη της μέσης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROAE) μετά το 2014 και εκτιμά ότι η αβεβαιότητα είναι αυτή που θα συγκρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές των τραπεζικών μετοχών. Σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 9 φορές στην τιμή προς λογιστική αξία (P/BV) που αναμένεται για το 2014-2015, περίπου στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα περιμένει 4% αύξηση στα λειτουργικά έσοδα σε τριμηνιαία βάση και μείωση 7% των προβλέψεων.

Η εκτίμηση είναι ότι η Πειραιώς θα παρουσιάσει καθαρές ζημίες 72 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 54 εκατ. ευρώ και 174 εκατ. ευρώ καθαρές ζημίες η Eurobank. Για την Εθνική περιμένει καθαρά κέρδη 18 εκατ. ευρώ.

Για την Πειραιώς θεωρεί πιθανή την καταγραφή έκτακτου κέρδους 100 εκατ. ευρώ από την αναδιάρθρωση των δανείων της MIG.

Η Εθνική είναι ενδεχόμενο να παρουσιάσει ζημία από την Τουρκία, την οποία η BofA υπολογίζει σε 30 εκατ. ευρώ. Η Eurobank δεν αποκλείεται να εμφανίσει έκτακτες ζημίες από την πώληση στοιχείων ενεργητικού στην Ουκρανία.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα οι τιμές-στόχοι διαμορφώνονται ως εξής:

Alpha Bank: Τιμή-στόχος 0,7 ευρώ.

Eurobank: Τιμή-στόχος 0,39 ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Τιμή-στόχος 2,8 ευρώ

Πειραιώς: Τιμή-στόχος 1,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v