Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αγοραστική ευκαιρία βλέπει η Alpha Finance

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ από την Alpha Finance, στα 14,8 ευρώ. Στο 45% το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα. Καλύτερο β' εξάμηνο για τον οργανισμό βλέπει η χρηματιστηριακή.

ΟΤΕ: Αγοραστική ευκαιρία βλέπει η Alpha Finance

Πάνω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΤΕ, σημειώνει η Alpha Finance, σε έκθεσή της στην οποία εκτιμά ότι το β΄εξάμηνο αναμένεται ακόμη καλύτερο για τον οργανισμό. 

Η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 14,8 από 15,6 ευρώ, υποδηλώνοντας, όμως, ταυτόχρονα, περιθώριο ανόδου περίπου 45% από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Σημειώνει ότι η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα αποτελεί αγοραστική ευκαιρία, καθώς είναι διαπραγματεύσιμη με δείκτη EV/EBITDA 4,9 έναντι μέσου όρου 6,6 για ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρίες. 

Η Alpha επισημαίνει την ομαλοποίηση των ελεύθερων ταμειακών ροών μετά το α' τρίμηνο, όταν αυτές επηρεάστηκαν από έκτακτους παράγοντες. Πλέον, σημειώνει, η εκτίμηση για ταμειακές ροές ύψους 303 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης είναι εφικτή.   

Το β' εξάμηνο αναμένεται να είναι καλύτερο από το πρώτο, υπογραμμίζει, λόγω προσδοκιών για βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v