Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΒG: «Βλέπει» βελτιωμένο β τρίμηνο για ελληνικές τράπεζες

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα ανακοινώσουν βελτιωμένα μεγέθη το δεύτερο τρίμηνο του 2014, προβλέπει σε ξεχωριστές της εκθέσεις η IBG.

ΙΒG: «Βλέπει» βελτιωμένο β τρίμηνο για ελληνικές τράπεζες

Βελτιωμένα θα είναι τα αποτελέσματα των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών το δεύτερο τρίμηνο του 2014 εκτιμά η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας (IBG).

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα προ προβλέψεων κέρδη της Πειραιώς θα ανέλθουν σε 323,5 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενισχυμένα κατά 63,6% σε τριμηνιαία βάση. Οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα ανέλθουν στα 485 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η IBG διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 2,50 ευρώ για την μετοχή της Πειραιώς. Η Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Η Εθνική αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη 41 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ενισχυθούν κατά 2,1%, στα 767 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υποχωρήσουν κατά 5% στα 344 εκατ. ευρώ.

H ΙΒG διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 3,40 ευρώ για την μετοχή της Εθνικής. Η Εθνική θα ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου του την Πέμπτη 28 Αυγούστου. 

Η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει προ προβλέψεων κέρδη 228 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 17,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ανέλθουν στα 378 εκατ. ευρώ.

H ΙΒG διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 0,55 ευρώ για την μετοχή της Eurobank. Η τελευταία θα ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Ζημίες 94 εκατ. ευρώ θα ανακοινώσει η Alpha Bank το δεύτερο τρίμηνο του 2014 έναντι 70 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ανέλθουν στα 479 εκατ. ευρώ από 471 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Η IΒG διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 1,10 ευρώ για την μετοχή της Alpha Bank. Η τελευταία θα ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την Πέμπτη 28 Αυγούστου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v