Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α/Κ: Ελκυστικά τα Μικτά Εξωτερικού

Επενδυτικά προϊόντα όπως τα μικτά αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διασποράς κινδύνου για τους επενδυτές, τονίζει ο Μπ. Αγγελετόπουλος της Prelium. Τα πλεονεκτήματα.

Α/Κ: Ελκυστικά τα Μικτά Εξωτερικού

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του κ. Μπάμπη Αγγελετόπουλου (φώτο), αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Prelium Χρηματιστηριακής, σχετικά με τη χρησιμότητα των Μικτών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εξωτερικού, αλλά και για το Α/Κ Preliumk Total Return Fund.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελετόπουλο, «μια από τις βασικές αρχές των επενδύσεων είναι η διασπορά κινδύνου κάτι που επιτυγχάνεται με ένα ευρέως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Πολλοί επενδυτές, όμως, αμελούν ή αδυνατούν να εφαρμόσουν αυτή τη βασική αρχή στα χαρτοφυλάκια τους με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο κίνδυνο απο το επιθυμητό.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει μία συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτικών προϊόντων όπως τα μικτά αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού. Πέρα από τα πλεονεκτήματα που διέπουν και τις υπόλοιπες κατηγορίες αμοιβαίων κεφαλαίων, ουσιαστικά προσφέρουν την δυνατότητα στον επενδυτή να αποκτήσει την απαιτούμενη διαφοροποίηση αυτόματα, γιατί επενδύουν σε διαφορετικές κατηγορίες επενδύσεων (μετοχές, ομόλογα και μετρητά).

Η διασπορά δεν περιορίζεται μόνο στις βασικές κατηγορίες επενδύσεων αλλά επεκτείνεται και σε γεωγραφικό επίπεδο μιας και τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια έχουν δυνατότητα να επενδύσουν σε μετοχές και ομόλογα διαφόρων χωρών. Με άλλα λόγια τα μικτά εξωτερικού μπορούν να αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία ένας επενδυτής μπορεί να δομήσει το χαρτοφυλάκιο με στόχο μια μακροπρόθεσμη απόδοση.

Με βάση τα στοιχεία της ένωσης θεσμικών επενδυτών (Ε.Θ.Ε), οι ελληνικές Α.Ε.Δ.Α.Κ. προσφέρουν συνολικά 15 αμοιβαία στην συγκεκριμένη κατηγορία. Από την αρχή του χρόνου και με βάση τις τιμές μεριδίων κατά την 28η/8/2014, κέρδη σημειώνουν τα 11 από αυτά, και υψηλότερες αποδόσεις καταγράφουν τα Prelium B (LF) Total Return (+8,03%), Prelium A (LF) Total Return (+7,47%), ALPHA Global Allocation Μικτό (+5,88%) και Πειραιώς Μικτό Ευρωπαϊκό (+5,39%).

To Prelium Total Return Fund, είναι το μόνο με σύμβουλο επενδύσεων ελληνική, μη τραπεζική ΑΕΠΕΥ, την Prelium Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η δε διανομή του πραγματοποιείται από όλα τα υποκαταστήματα της Eurobank, καθώς και από την Prelium Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v