Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Κεφάλαια 10 δισ. «κρύβει» ο αναβαλλόμενος για τις τράπεζες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου η πλήρης αναγνώριση του αναβαλλόμενου θα ενισχύσει τα κύρια εποπτικά κεφάλαια (CET 1) της Alpha στο 16,3%, της Εθνικής στο 13,9%, της Πειραιώς στο 15% και της Eurobank στο 17,8%.

Citi: Κεφάλαια 10 δισ. «κρύβει» ο αναβαλλόμενος για τις τράπεζες

H πλήρης «αναγνώριση» του αναβαλλόμενου φόρου από τις ελληνικές τράπεζες θα ενίσχυε τα κύρια εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών με ποσό έως και 10 δισ. ευρώ. Αυτό εκτιμά η Citgroup σε ανάλυση με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου.

Η Citi είχε συναντήσεις με στελέχη των 4 συστημικών τραπεζών στην Αθήνα και τονίζει ότι αυτά τα 10 δισ. αντιστοιχούν σε περίπου 30% της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς η πλήρης αναγνώριση του αναβαλλόμενου θα ενισχύσει τα κύρια εποπτικά κεφάλαια (CET 1) της Alpha στο 16,3%, της Εθνικής στο 13,9%, της Πειραιώς στο 15% και της Eurobank στο 17,8%.

H Citigroup αναφέρεται στο παράδειγμα της Ισπανίας η οποία επιτρέποντας την αναγνώριση του αναβαλλόμενου προσέθεσε 30 δισ. ευρώ στα κεφάλαια των τραπεζών.

Ο διεθνής οίκος δεν αλλάζει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες. Για την Alpha η τιμή-στόχος είναι στα 0,70 ευρώ με σύσταση neutral και για την Εθνική στα 3,0 ευρώ με σύσταση Buy.

Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς η τιμή-στόχος είναι στα 1,65 ευρώ με σύσταση buy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v