Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Sec.: Οι νέοι στόχοι για τις τράπεζες

Θετικές τάσεις στα αποτελέσματα των τραπεζών, αλλά αναμένεται στασιμότητα στις μετοχές του κλάδου εν όψει του stress test της ΕΚΤ, σημειώνει η Εθνική Χρηματιστηριακή. Οι τιμές στόχοι και οι συστάσεις για Alpha, Πειραιώς και Eurobank.

NBG Sec.: Οι νέοι στόχοι για τις τράπεζες

Θετική για τους τραπεζικούς τίτλους εμφανίζεται η Εθνική Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της για τον κλάδο, μετά και τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εξαμήνου. 

Ωστόσο, σημειώνει ότι η αγορά ενδέχεται να παραμείνει στάσιμη για κάποιο χρονικό διάστημα και έως ότου υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για τις κεφαλαιακές θέσεις των τραπεζών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί συστάσεις outperform για Alpha, Eurobank και Πειραιώς, ενώ ειδικότερα για την Alpha δίνει στόχο τα 0,85 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 26% από τα τρέχοντα επίπεδα. Για τη Eurobank δίνει στόχο τα 0,4 ευρώ (στο 16% το περιθώριο ανόδου) και για την Τράπεζα Πειραιώς το 1,82 ευρώ (στο 20% το περιθώριο ανόδου).  

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, προτιμώμενη μετοχή από τον κλάδο παραμένει η Alpha Bank δεδομένου του υψηλότερου περιθωρίου ανόδου έως την τιμή-στόχο αλλά και της ελκυστικής αποτίμησης.  

Τα αποτέσματα εξαμήνου

Στα αποτελέσματα των τραπεζών διαφάνηκαν μια σειρά θετικών τάσεων, μεταξύ των οποίων:

- Βελτιωμένα έσοδα από βασικές δραστηριότητες

- Μείωση των λειτουργικών δαπανών σε ετήσια βάση

- Μειωμένη δημιουργία νέων επισφαλών δανείων

- Βελτιωμένη ρευστότητα και κεφάλαια.

Οι τάσεις αυτές δείχνουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών είναι σε οδό ανάκαμψης, σημειώνει. Ωστόσο, σημειώνει ότι η αγορά θα παραμείνει επικεντρωμένη στις επιδόσεις των τραπεζών στο επικείμενο stress test της ΕΚΤ, που αποτελεί και τον ξεκάθαρο καταλύτη για τη συνέχεια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v