Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα €5,4 για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ισχυρές ταμειακές ροές και απομόχλευση δημιουργούν προσδοκίες για τη μετοχή. Τοποθετείται στα top picks.

Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα €5,4 για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στα «top picks» τοποθετεί την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο οίκος εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη στο κατασκευαστικό κομμάτι σηματοδοτεί αυξημένη κερδοφορία και δημιουργία cash flow. 

Όπως αναφέρει, ο συγκεκριμένος τομέας της εταιρείας ανακάμπτει χάρη σε νέα έργα, μεταξύ των οποίων αυτό για τη ΔΕΗ. Η πορεία έως τώρα το 2014 είναι «ισχυρή» και αναμένεται καλύτερη το β’ εξάμηνο.

Βλέπει ότι το σκέλος των κατασκευών θα προσφέρει στην εταιρεία λειτουργικές ταμειακές ροές άνω των 170 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία (50% της κεφαλαιοποίησης) κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση μπορεί να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους τα 100 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για την αύξηση κεφαλαίου στις τρεις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων.

Η Eurobank Equities στέκεται στην «εντυπωσιακή», όπως τη χαρακτηρίζει απομόχλευση. Η επανέναρξη των έργων στους τρεις αυτοκινητόδρομους σε συνδυασμό με την πώληση του 25%στην ΗΡΩΝ ΙΙ και την κεφαλαιακή ενίσχυση 100 εκατ. ευρώ από την York Capital, βελτίωσαν τη ρευστότητα επιτρέποντας την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Υπό αυτό το πρίσμα η τιμή στόχος ανεβαίνει στα 5,4 ευρώ από 5,3 ευρώ προηγουμένως, ενώ η σύσταση είναι «αγορά». Η μετοχή τοποθετείται στα top picks της Eurobank Equities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v