Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Περιθώριο ανόδου 17-22% για το ΓΔ

Η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τρεις προκλήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν βαρίδι για το χρηματιστήριο. Αναφέρει τα stress tests, τον πολιτικό κίνδυνο και τη συζήτηση για το χρέος. Τα top picks της Alpha Finance.

Alpha Finance: Περιθώριο ανόδου 17-22% για το ΓΔ
Περιθώριο ανόδου 17-22% έχει ο Γενικός Δείκτης (πλην των τραπεζών), εκτιμά η Alpha Finance σε ανάλυση με αφορμή το 9ο Greek Roadshow που πραγματοποιείται στο Λονδίνο στις 18-19 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο προϋπόθεση για να καταγράψει το συγκεκριμένο ποσοστό ανόδου είναι η Ελλάδα να ξεπεράσει με επιτυχία τρεις σκοπέλους, και συγκεκριμένα τα stress tests των τραπεζών, τη συζήτηση για το χρέος (που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο), αλλά και το πολιτικό θέμα.

Η χρηματιστηριακή κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του πολιτικού ρίσκου και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Εκτιμά ότι η αντιπολίτευση είναι πιο κοντά στο να συγκεντρώσει έναν ικανό αριθμό βουλευτών (blocking minority) που θα μπλοκάρει την εκλογή, παρά η κυβέρνηση που αναζητά τους 180.

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής είναι οι μετοχές των ΟΤΕ, Μυτιληναίου, ΕΛΠΕ και Aegean.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία εκτιμά ότι το γ΄ τρίμηνο θα αποτελέσει σημείο καμπής καθώς αναμένει να καταγραφεί ανάπτυξη μετά από 24 συνεχόμενα τρίμηνα ύφεσης.

Παράλληλα εκτιμά ότι η ανάκαμψη του ΑΕΠ θα στηρίξει την ενίσχυση των πωλήσεων των εγχώριων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v