Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πολιτικά ρίσκα στο επίκεντρο του Roadshow

Τις εκτιμήσεις του επιχειρηματικού κόσμου αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ζητούν οι επενδυτές στο Λονδίνο. Τι λένε Σ. Λαζαρίδης, Οδ. Αθανασίου και Κων/νος Αντωνόπουλος.

Τα πολιτικά ρίσκα στο επίκεντρο του Roadshow

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Roadshow του Λονδίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το θέμα ήταν η πρώτη ερώτηση στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν θεσμικοί και επιχειρηματίες (Σ. Λαζαρίδης, Οδ. Αθανασίου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος) στις συνεντεύξεις που έδωσαν. Οι Ελληνες από την πλευρά τους επισήμαναν ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης και ότι η χώρα θα κινηθεί προς το σωστό δρόμο ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων.

Για τους ξένους επενδυτές το σημαντικότερο στοιχείο είναι οι προοπτικές των επιχειρήσεων, υποστήριξε ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης απαντώντας για το θέμα του πολιτικού ρίσκου και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μεγάλη συμμετοχή που υπάρχει στο Roadshow και τα ρεκόρ δείχνουν ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Είμαστε σε μια περίοδο όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνει, τονίζει ο Οδυσσέας Αθανασίου CEO της Lamda Development. Υπάρχει «θόρυβος» γύρω από την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Αθανασίου σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε ότι στην περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές η χώρα θα προχωρήσει και θα κινηθεί προς θετική κατεύθυνση.

Το Ελληνικό είναι ένα μεγάλο project, σημείωσε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα πράγματα θα κινηθούν γρηγορότερα απ’ ό,τι τους τελευταίους έξι μήνες. Θέλω να πιστεύω ότι οι μπουλντόζες θα αρχίσουν να λειτουργούν το 2016. 

Οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος της Intralot, απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v