Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Θετική είδηση η απόφαση του ΣτΕ λέει η Eurobank

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον offline στοιχηματισμό, η προσοχή θα στραφεί στα ρίσκα που σχετίζονται με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα, λέει η Eurobank Sec. Καλό σημείο εισόδου η τρέχουσα τιμή της μετοχής του Οργανισμού.

ΟΠΑΠ: Θετική είδηση η απόφαση του ΣτΕ λέει η Eurobank

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε νόμιμο το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στον offline στοιχηματισμό, αίρει ένα από τα βασικά ρίσκα στην επενδυτική περίπτωση του Οργανισμού, σχολιάζει η Eurobank Securities.

Έτσι, η προσοχή (σε ότι αφορά τα πιθανά ρίσκα) θα στραφεί τώρα στον κίνδυνο που σχετίζεται με το μονοπώλιο του διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως δεν την απασχολεί τόσο το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένων του μικρού μεγέθους του online στοιχηματισμού, αλλά και του γεγονότος ότι το status του ΟΠΑΠ ως online εταιρεία στοιχηματισμού είναι μόνο κατ' όνομα.

Σύμφωνα με την Eurobank, αν και δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα το πλήρες κείμενο της απόφασης, ωστόσο η λογική της απόφασης φαίνεται να είναι ότι το τρέχον νομοθετικό πλαίσιο στοχεύει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και των σχετιζόμενων εγκληματικών δραστηριοτήτων, καθώς και στην προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ΣτΕ έπρεπε να υιοθετήσει την άποψη ότι η καθιέρωση ενός μονοπωλίου στοιχηματισμού στην Ελλάδα είναι αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών», σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, οι μετοχές του ΟΠΑΠ έχουν υποχωρήσει κατά 12% τις τελευταίες δυο εβδομάδες, λόγω του γενικότερου αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην Ελλάδα εν μέσω ενός εύθραυστου πολιτικού κλίματος και της αβεβαιότητας που περιβάλει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Η Eurobank Sec θεωρεί πως η τρέχουσα τιμή των μετοχών του ΟΠΑΠ αποτελεί ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, και επαναλαμβάνει πως ο ΟΠΑΠ παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές της. Η τιμή-στόχος παραμένει στα 13,60 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση "buy".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v