Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Αναβαθμίζει σε «buy» τη σύσταση για Motor Oil

Αγορά για τον τίτλο της Motor Oil, μετά την πτώση 15% σε δυο εβδομάδες, προτείνει η UBS σε έκθεσή της. Buy και για τα ΕΛΠΕ, με το στόχο στα 6,25 ευρώ. Βελτιώνει τις προβλέψεις για τον κλάδο ο οίκος λόγω καλύτερων περιθωρίων και ισχυρότερου δολαρίου.

UBS: Αναβαθμίζει σε «buy» τη σύσταση για Motor Oil

Αλλάζει στάση για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης η UBS σε έκθεσή της, λόγω της σημαντικής βελτίωσης στα περιθώρια διύλισης για πρώτη φορά από το β΄τρίμηνο του 2013 αλλά και της εποχιακής αιχμής στη ζήτηση.

Ο οίκος αναβαθμίζει σε "buy" τη σύσταση για τον τίτλο της Motor Oil, με την τιμή-στόχο στα 8,75 ευρώ (από 8,5 ευρώ), μετά και την πρόσφατη υποχώρηση της μετοχής κατά 15% τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Παράλληλα, διατηρεί σύσταση "buy" για τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την τιμή- στόχο να παραμένει στα 6,25 ευρώ.

Η UBS σημειώνει ότι αναμένεται υποχώρηση των περιθωρίων στο δ' τρίμηνο, λόγω εποχιακής μείωσης της ζήτησης αλλά και της αποκατάστασης της παραγωγικής δυναμικής των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων, μετά τη διακοπή σε μονάδες λόγω εργασιών συντήρησης.  

Ο οίκος αυξάνει τις προβλέψεις του για τα EBITDA των εταιριών του κλάδου κατά 9% για το 2014, ενώ βελτιώνει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA 2015 και 2016 κατά 5% και 7% αντίστοιχα λόγω του ισχυρότερου δολαρίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v