Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθέσεις αποτίμησης εταιριών από την VRS

Πρόκειται για μία εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία απευθύνεται σε μεγάλου οικονομικού μεγέθους επιχειρήσεις και ειδικότερα σε εισηγμένους στο Χρηματιστήριο Αθηνών ομίλους επιχειρήσεων.

Εκθέσεις αποτίμησης εταιριών από την VRS
Βασιζόμενος στη 15ετή και πλέον παρουσία, εμπειρία και τεχνογνωσία του στην Ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, ο ανεξάρτητος οίκος έρευνας & ανάλυσης "Valuation & Research Specialists" (VRS) εκπονεί εκθέσεις αποτίμησης εταιριών και περιουσιακών στοιχείων για τις ανάγκες σύνταξης μητρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ – IAS) και των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π. – IFRS).

Πρόκειται για μία εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία απευθύνεται σε μεγάλου οικονομικού μεγέθους επιχειρήσεις και ειδικότερα σε εισηγμένους στο Χρηματιστήριο Αθηνών ομίλους επιχειρήσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα ΔΛΠ 27, ΔΛΠ 39, ΔΠΧΠ 9 και ΔΠΧΠ 13, η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, θυγατρικών εταιριών και συμμετοχών σε τρέχουσες αξίες καθίσταται υποχρεωτική για τη δίκαιη και αντιπροσωπευτική απεικόνιση, σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά έτος ή ανά εξάμηνο), της οικονομικής θέσης της μητρικής εταιρίας ή ενός ομίλου εταιριών.

Επίσης σύμφωνα με το διεθνή κώδικα δεοντολογίας, οι εκθέσεις αποτίμησης θυγατρικών εταιριών και άλλων περιουσιακών στοιχείων εκπονούνται από ανεξάρτητους φορείς σε σχέση με τους ελεγκτικούς οίκους που διενεργούν το λογιστικό έλεγχο των μητρικών εταιριών ή ομίλων ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το γνωστό φαινόμενο "conflict of interest".

Η έκθεση αποτίμησης εταιριών / περιουσιακών στοιχείων που εκπονείται από τον ανεξάρτητο οίκο έρευνας & ανάλυσης VRS περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα στάδια:

1. Ανάπτυξη μοντέλου προβλέψεων ισολογισμού, κατάστασης αποτελεσμάτων και κατάστασης ταμειακών ροών.
2. Τροποποίηση του μοντέλου προβλέψεων βάσει εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης της εταιρίας / του περιουσιακού στοιχείου.
3. Αποτίμηση της αξίας της εταιρίας / του περιουσιακού στοιχείου βάσει των προβλέψεων του μοντέλου. Παράθεση εναλλακτικών σεναρίων αποτίμησης και ανάλυση ευαισθησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v