Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Alpha και ΕΤΕ στα top picks της ΝΑ Ευρώπης

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 3,59 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και το 1,101 ευρώ για την Alpha. Οι δύο μετοχές συμπεριλαμβάνονται στις κορυφαίες επιλογές της ΝΑ Ευρώπης. Οι εκτιμήσεις για το χρηματιστήριο.

JP Morgan: Alpha και ΕΤΕ στα top picks της ΝΑ Ευρώπης

Σε προσθήκη της Alpha Bank στη λίστα με τις 10 προτιμώμενες μετοχές της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης προχώρησε η JP Morgan, πριν από την ανακοίνωση των stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στη λίστα με τις 10 μετοχές βρίσκεται ήδη η Εθνική Τράπεζα. Οι τιμές-στόχοι των δύο τραπεζών είναι τα 3,59 ευρώ για την Εθνική και το 1,01 ευρώ για την για την Alpha Bank, αρκετά ψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στο ταμπλό του Χ.Α., ενώ οι συστάσεις είναι overweight.

Η JP Morgan προσθέτει την Alpha Bank αλλά και διατηρεί την Εθνική Τράπεζα στην Top 10 list αφού εκτιμά ότι το πρόσφατο sell-off έχει επίσης πλήξει άσχημα την ελληνική αγορά, η οποία κινείται με -21% από τις 8 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα των stress tests που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα είναι ο καταλύτης για την άνοδο στη χρηματιστηριακή αγορά.

Σημειώνεται ότι για την Πειραιώς η σύσταση είναι επίσης overweight και η τιμή-στόχος 1,6 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την εγχώρια αγορά με σύσταση overweight και επισημαίνει ότι οι φόβοι για τα ΑQR - stress tests είναι υπερβολικοί, ενώ ειδικά για την Εθνική σημειώνει ότι η πώληση μέρους της τουρκικής θυγατρικής θα μπορούσε να«ξεκλειδώσει αξία.

Αθροιστικά για τον κλάδο επισημαίνει ότι το consensus φαίνεται να υποτιμά τον αντίκτυπο που θα έχει στα μακροχρόνια κέρδη η ενοποίηση του τραπεζικού κλάδου που έχει λάβει χώρα.

Τέλος, αναφορικά με τα ρίσκα της εγχώριας αγοράς, χαρακτηρίζει κινδύνους τις ισχυρότερες αποδόσεις των ομολόγων και την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v