Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prudential: Κρατά τα ελληνικά ομόλογα παρά το sell-off

Η Prudential περιμένει να ξεκαθαρίσει η εικόνα σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα πιο μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Prudential: Κρατά τα ελληνικά ομόλογα παρά το sell-off

Παρά τη βουτιά που έκαναν την περασμένη εβδομάδα, η Prudential Financial αποφάσισε να κρατήσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα πενταετούς ή μικρότερης διάρκειας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της μονάδας σταθερού εισοδήματος της Prudential, Robert Tipp, η αγορά έχει πιθανότατα ήδη προεξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των αρνητικών ειδήσεων για την Ελλάδα, ενώ η Prudential δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αγορά επιπλέον μακροπρόθεσμων ομολόγων.

«Κρατάμε τους τίτλους βραχείας λήξεως», ανέφερε στο πρακτορείο. «Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη γενική αγορά και την πολιτική, η σχετική αξία θα μπορούσε να είναι ελκυστική».

«Αν αρχίζαμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πολιτικό σκηνικό, τα ομόλογα πιο μακροπρόθεσμης λήξης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ελκυστικά στα επίπεδα αυτά», σύμφωνα με τον R. Tipp. «Τελικά, πιθανότατα θα δούμε σταθεροποίηση και υποχώρηση των ελληνικών spreads, όμως είναι πολύ νωρίς να πούμε ακριβώς πού θα φτάσει προτού η αγορά θεωρήσει ότι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και οι αποδόσεις αρκετά υψηλές για να αντισταθμιστεί η απόφαση των επενδυτών να περάσουν αυτήν τη διαδικασία».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την Prudential, η Jupiter Asset Management, η οποία τον Απρίλιο είχε αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι πούλησε όλα τα holdings ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την προσδοκία ότι η ΕΚΤ δεν θα ξεκινήσει ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v