Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πτώση 4,2% στον τζίρο το Q3 βλέπει η Morgan Stanley

Ήπια βελτίωση στον κύκλο εργασιών του ΟΤΕ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αν και θα συνεχίσει να εμφανίζει αρνητικό πρόσημο, αναμένει η Morgan Stanley. Η μετάδοση των αγώνων UEFA βελτιώνει την ανταγωνιστική θέση του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Πτώση 4,2% στον τζίρο το Q3 βλέπει η Morgan Stanley

Για βελτιωμένη ανταγωνιστική θέση του ΟΤΕ, λόγω και των νέων τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδoσης αγώνων της UEFA, κάνει λόγο η Morgan Stanley σε έκθεσή της στις 30/10, δίνοντας τιμή-στόχο 13 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού με σύσταση "overweight".

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως το γ' τρίμηνο ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να πιέζεται από τις μεγάλες περικοπές στα τέλη τερματισμού της κινητής τηλεφωνίας (MTR) στη Ρουμανία, ωστόσο θα υπάρξει ήπια βελτίωση -σε τριμηνιαία βάση- στην εγχώρια αγορά και περαιτέρω μείωση του καθαρού χρέους. Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθούν από το 2015.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ θα διαμορφωθεί το γ' τρίμηνο στα 996 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 4,2% σε ετήσια βάση, και τα καθαρά EBITDA στα 370 εκατ., μειωμένα 2,5% σε ετήσια βάση. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ήπια βελτίωση του κύκλου εργασιών, σε σχέση με την πτώση 5,4% που κατεγράφη το β' τρίμηνο, ενώ οι τάσεις στα EBITDA παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητες.

Ο οίκος θεωρεί πως και αυτό το τρίμηνο θα υπάρξουν πιέσεις από τα χαμηλότερα έσοδα από τη Ρουμανία. Το καθαρό χρέος του ΟΤΕ αναμένεται να μειωθεί στο 1,437 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, αναφέρει πως ο ΟΤΕ έχει εξασφαλίσει το δ' τρίμηνο συμφωνία για μετάδοση όλων των αγώνων UEFA Champions League και UEFA Europa League, για τρία χρόνια, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2015. Το κόστος δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v