ΕΛΠΕ: Χαμηλότερη τιμή-στόχος από Alpha Finance

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με τις υψηλότερες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά και μειωμένες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας.

ΕΛΠΕ: Χαμηλότερη τιμή-στόχος από Alpha Finance

Νέο, χαμηλότερο στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 7 από 8,25 ευρώ δίνει η Alpha Finance, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση outperform, καθώς η συνολική απόδοση του τίτλου διαμορφώνεται στο 70%. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με τις υψηλότερες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά και μειωμένες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας (στο 0,35 ευρώ ανά μετοχή για το 2015 και στο 0,41 ευρώ για το 2016, με μείωση 5-12% σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις). 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα τριμήνου, η Alpha περιμένει βελτιωμένη λειτουργική απόδοση καθώς:

-Τα περιθώρια διύλισης έχουν βελτιωθεί σημαντικά

- Η μονάδα της Ελευσίνας δούλεψε σχεδόν σε πλήρη δυναμική στο τρίμηνο

Ως εκ τούτου, προβλέπει ότι τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 116 εκατ. ευρώ (+57% σε ετήσια βάση, +137% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Τα ανακοινώσιμα EBITDA ωστόσο αναμένεται να διαμορφωθούν σημαντικά χαμηλότερα, στα 16 εκατ. ευρώ καθώς θα εγγραφούν σημαντικές ζημιές στα αποθέματα, λόγω της σημαντικής πτώσης στην τιμή του πετρελαίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v