Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Στα €20,5 "κόβει" την τιμή για Τιτάν

Η Wood διατηρεί την σύσταση "hold" για την Τιτάν και τη σύσταση "buy" για την ΕΧΑΕ.

Wood: Στα €20,5 κόβει την τιμή για Τιτάν

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τιτάν, στα 20,5 ευρώ ανά μετοχή από 24,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 19 Νοεμβρίου η Wood & Co, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη τη σύσταση "hold".

Όπως αναφέρει, η μείωση της τιμής οφείλεται στο σχετικά απογοητευτικό 2014 λόγω του πλήγματος που δέχθηκε στην Αίγυπτο η Τιτάν και των ισχνότερων περιθωρίων λειτουργικού κέρδους στις ΗΠΑ.

Η χρηματιστηριακή προχωρά παράλληλα σε μείωση των προβλέψεών της για τα EBITDA για το σύνολο της χρήσης 2014 κατά 15%, λόγω των ισχνών περιθωρίων στις ΗΠΑ και των ήπιων επιδόσεων στην Αίγυπτο, ωστόσο σημειώνει πως το outlook βελτιώνεται σταδιακά και το 2015 αναμένεται να είναι μια ισχυρή χρονιά για την Τιτάν.

Η Wood αναφέρει πως σε ένα πλήρως ομαλοποιημένο περιβάλλον (τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ και την Τουρκία), η Τιτάν θα μπορούσε να εμφανίσει EBITDA περίπου 400 εκατ. ευρώ, κάτι που θα πυροδοτούσε σημαντικές αναβαθμίσεις στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του ομίλου. Ωστόσο, για να υπάρξει αυτή η ομαλοποίηση, θα ήταν απαραίτητη μια ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας της Ελλάδας, κάτι που κατά την εκτίμηση της Wood θα χρειαστεί χρόνο.

"Παρατραβηγμένη" η αδυναμία της μετοχής της ΕΧΑΕ

Σε ξεχωριστή της έκθεση, με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, η Wood σχολιάζει τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο η ΕΧΑΕ, χαρακτηρίζοντάς τα «ισχνά», καθώς διαμορφώθηκαν 8% χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Όπως αναφέρει, η ΕΧΑΕ είναι μια από τις επιλογές της στην Ελλάδα που εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις, υποαποδίδοντας σημαντικά έναντι της αγοράς (11% από την αρχή του έτους). Ωστόσο, θεωρεί πως η αδυναμία που εμφανίζει η μετοχή της ΕΧΑΕ είναι παρατραβηγμένη. Ακόμα και αν υπολογιστεί ένας μέσος ημερήσιος όγκος 120 εκατ. ευρώ, η εταιρεία θα μπορούσε και πάλι να έχει καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ.

Η τιμή-στόχος για της ΕΧΑΕ είναι στα 10,6 ευρώ ανά μετοχή, ενώ διατηρείται η σύσταση "Buy".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v