Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Τι παίζει για έξι blue chips του ΧΑ

Τις προβλέψεις της για τις οικονομικές επιδόσεις έξι τίτλων εταιρειών που σχετίζονται με την πορεία της κατανάλωσης παραθέτει η Eurobank Equities. Τι αναμένει για το γ' τρίμηνο. Σε ποιες αλλάζει τιμή-στόχο.

Eurobank Equities: Τι παίζει για έξι blue chips του ΧΑ
Βελτιωμένες επιδόσεις αναμένει η Eurobank Equities ότι θα εμφανίσουν το γ' τρίμηνο οι ελληνικές εισηγμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση, όπως φάνηκε και από την αύξηση του όγκου της Coca Cola HBC στην Ελλάδα.

Η χρηματιστηριακή προχωρά παράλληλα σε προσαρμογή των εκτιμήσεών της για τρεις επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα για την Coca Cola, τον ΟΠΑΠ και την Intralot.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει στην έκθεσή της με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ήταν μάλλον μικτά, αν και καλύτερα από αυτά που υποδηλώνουν οι επιδόσεις της αγοράς και των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Το γ' τρίμηνο ήταν το σημείο καμπής για το ΑΕΠ (+1,7%), ενώ και οι δείκτες εμπορικής - οικοδομικής δραστηριότητας στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα. Από την άλλη πλευρά, το καταναλωτικό - οικονομικό κλίμα εμφάνισε αστάθεια, δείχνοντας πως η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομευτεί από την πολιτική πόλωση ή και από παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

ΟΠΑΠ: Για τον ΟΠΑΠ, η χρηματιστηριακή προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεων για το σύνολο της χρήσης 2014 λόγω των ισχυρών επιδόσεων στο γ' τρίμηνο καθώς και του Τζόκερ, ωστόσο για το 2015 υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις λόγω της καθυστέρησης στο λανσάρισμα των VLTs. Συγκεκριμένα, αναμένει ένα δυνατό γ' τρίμηνο λόγω του ισχυρού τέλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, των θετικών αποτελεσμάτων στο αθλητικό στοίχημα καθώς και της συνεισφοράς του Σκρατς. Συνολικά, αναμένει μικτά έσοδα από το gaming (GGR) ύψους 343 εκατ. ευρώ (+17%), ενώ θεωρεί πως η συνεχιζόμενη προσπάθεια περιορισμού του κόστους θα οδηγήσεις σε αύξηση 28% των EBITDA (στα 90,5 εκατ. ευρώ) και 22% στα καθαρά κέρδη. Επίσης, αναμένει η εταιρεία να ανακοινώσει τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος. Η Eurobank μειώνει ελαφρώς την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 13,4 ευρώ ανά μετοχή από 13,6 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy.

Jumbo: Οι πωλήσεις του α' τριμήνου του 2015 ήταν αυξημένες κατά 10,9% στα 145,5 εκατ. ευρώ. η Eurobank αναμένει μείωση 30 μ.β. στα μικτά περιθώρια του τριμήνου, με τα EBITDA να διαμορφώνονται 18% υψηλότερα στα 31,8 εκατ. ευρώ. Η τιμή στόχος για την Jumbo παραμένει στα 14 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση buy.

FF Group: Αναμένεται επιβράδυνση στο το τμήμα κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ λόγω των πολιτικών εντάσεων στο Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις του ομίλου αναμένονται αυξημένες κατά 8% και τα EBITDA κατά 20%. Το γ' τρίμηνο είναι εποχικά το ισχυρότερο για την FF Group από πλευράς ταμειακών ροών και ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή αναμένει βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών σε σχέση με τα 29 εκατ. ευρώ που καταγράφηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η Eurobank δίνει τιμή-στόχο 30,5 ευρώ ανά μετοχή για την FF Group, με σύσταση hold.

Φουρλής: Για τη Φουρλής, η Eurobank αναμένει περαιτέρω βελτίωση στον ρυθμό ανάπτυξης των ΙΚΕΑ το γ' τρίμηνο (+2,9% έναντι 2,7% το β' τρίμηνο), ενώ σε επίπεδο ομίλου προβλέπει αύξηση 4,3% στις πωλήσεις και 17% στα EBITDA, στα 9,8 εκατ. ευρώ. Η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Φουρλής παραμένει στα 5,6 ευρώ, με σύσταση hold.

Intralot: Για την Intralot, η χρηματιστηριακή μείωσε την εκτίμησή της για τα EBITDA της περιόδου 2014-2016 κατά 4-6% ώστε να αντανακλάται η δυσμενής επίπτωση του ξένου συναλλάγματος στο σύνολο της χρήσης 2014 και το αρνητικό μίγμα των συμβολαίων που πιθανότατα θα συνεχίσει να πιέζει τα μικτά περιθώρια. Η Eurobank μειώνει την τιμή-στόχο για την Intralot στο 1,7 ευρώ ανά μετοχή από 2,2 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως τη σύσταση buy.

Coca Cola HBC: Τέλος, σε ό,τι αφορά την Coca Cola, η Eurobank μειώνει κατά 3% την εκτίμησή της για το προσαρμοσμένο EBIT του 2014, υποθέτοντας πως ο όγκος θα παραμείνει αμετάβλητος. Η τιμή-στόχος μειώνεται στα 15,3 ευρώ ανά μετοχή από 15,4 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση sell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v