Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα 6,8 ευρώ "κόβει" την τιμή η Alpha Finance

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "outperform" για την ΕΧΑΕ, εκτιμώντας πως η αγορά έχει αντιδράσει υπερβολικά σε ότι αφορά το πολιτικό ρίσκο στην περίπτωση της μετοχής.

ΕΧΑΕ: Στα 6,8 ευρώ κόβει την τιμή η Alpha Finance

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την ΕΧΑΕ στα 6,8 ευρώ ανά μετοχή από 10,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 19 Νοεμβρίου η Alpha Finance, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "Outperform".

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ΕΧΑΕ αποτελεί ευκαιρία για αγορά, παρά την πολιτική αβεβαιότητα, ενώ θεωρεί πως η αγορά έχει αντιδράσει υπερβολικά σε ότι αφορά το πολιτικό ρίσκο στην περίπτωση της συγκεκριμένης μετοχής.

Η Alpha Finance εξακολουθεί να βλέπει υγιή παραγωγή ταμειακών ροών και μια επικερδή δομή του ισολογισμού που υποδηλώνει γενναίες αποδόσεις στο κοντινό μέλλον. Παράλληλα, σημειώνει πως η ΕΧΑΕ είναι μια μοναδική περίπτωση καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, μπορεί να διανείμει μερίσματα και επιστροφή κεφαλαίου ύψους περίπου 10% ετησίως επί της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής της τα επόμενα τρία χρόνια.

Η χρηματιστηριακή προχωρά παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2014 κατά 20% και του 2015-2016 κατά 34%, λόγω της χαμηλότερης συναλλακτικής δραστηριότητας στο ΧΑ, ως αποτέλεσμα της αστάθειας στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και λόγω της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (+5% την περίοδο 2014-2016).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v