Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε επιτήρηση η μετοχή της Alco

Tη μεταφορά των μετοχών της Alco στην κατηγορία Επιτήρησης αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι υποστηρίζει η εισηγμένη αναφορικά με την ακύρωση προηγούμενης απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΧΑ: Σε επιτήρηση η μετοχή της Alco

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια της από 25.11.2014 ανακοίνωσης της εταιρίας "ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.", περί μη δυνατότητας ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έως την 31.12.2014 και σε συνέχεια της από 09.04.2014 απόφασης του Χ.Α., αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην κατηγορία Επιτήρησης, κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α.

Η ένταξη των μετοχών της εταιρίας στη συγκεκριμένη κατηγορία θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου 2014.

Επιπλέον μετά τη μεταφορά από αύριο των μετοχών της εταιρείας «ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» στην Κατηγορία Επιτήρησης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες.
Αναλυτικά:

• FTSE/ X.A. Δείκτης Αγοράς

Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση

• FTSE/ X.A. Πρώτων Υλών

Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση

• Δείκτη Τιμών Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης ΧΑ

Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΤΕΜ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 28%.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2014.

Η ανακοίνωση της Alco

Σε απάντηση της από 20/11/2014 επιστολής του Χρηματιστηρίου, η Alco ανακοίνωσε τα εξής :

α) O λόγος ακύρωσης της από 20/6/2014 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων σχετικά με την Αυξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου είναι η παρέλευση της νομίμου προθεσμίας για την ολοκλήρωση της αύξησης

β) Η Διοίκηση της Εταιρείας για τον λόγο αυτό εχει συγκαλέσει Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την 5η Δεκεμβρίου 2014 για την λήψη απόφασης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με τους ίδιους όρους που προεβλέποντο στην από 20/6/2014 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης .

Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην σύνταξη Ενημερωτικού Δελτίου το οποίο θα επικαιροποιηθεί με τα οικονομικά στοιχεία της 30.09.2014 και προτίθεται να το καταθέσει στην εποπτέυουσα αρχή άμεσα προς έγκριση

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που αναφέρονται ανωτέρω δεν θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση της αύξησης μέχρι την 31.12.2014

γ) Το μόνο γεγονός πού εχει περιέλθει εις γνώση μας πού φέρεται να δύναται να επηρεάσει την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας είναι τα κοινοποιηθέντα προσωρινά φύλλα ελέγχου, ως σχετικώς έχουμε ανακοινώσει , τα οποία και ως οριστικά να μετατραπούν θεωρούμε ότι δεν επιφέρουν επιπτώσεις γιατί δεν θα τύχουν ευδοκίμησης πρώτον και για ουσιαστικούς λόγους που προβάλλουμε αλλά και για τυπικούς όπως είναι πλημμέλειες στις διάφορες εκτελεσθείσες ενέργειες και τέλος λόγω της βεβαίας παραγραφής των .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v