Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Κέρδη 5,1 εκατ. στο 9μηνο "βλέπει" η Alpha Fin.

Βελτιωμένα μεγέθη τόσο σε επίπεδο γ' τριμήνου όσο και σε επίπεδο εννεαμήνου αναμένει η Alpha Finance. Σχολιάζει πως δεν ανησυχεί για τη ρευστότητα της Ελλάκτωρ, παρά τα σενάρια για πιθανή παύση στην εκτέλεση δημοσίων έργων, λόγω της πολιτικής αστάθειας.

Ελλάκτωρ: Κέρδη 5,1 εκατ. στο 9μηνο βλέπει η Alpha Fin.

Σημαντική άνοδο εκτιμά η Alpha Finance πως θα εμφανίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελλάκτωρ το γ' τρίμηνο και εννεάμηνο, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, η Ελλάκτωρ θα εμφανίζει κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 21% σε ετήσια βάση στα 379 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, και EBIT ύψους 37 εκατ. ευρώ (+9%).

Για το εννεάμηνο προβλέπει ότι τα αντίστοιχα ποσά θα διαμορφωθούν στα 1,029 δις. ευρώ (+16%), 5,1 εκατ. ευρώ (από ζημιές 17 εκατ. ευρώ) και 93 εκατ. ευρώ (+11%) αντίστοιχα, χωρίς να υπολογίζεται η απώλεια των 35,8 εκατ. ευρώ που προέκυψε το β' τρίμηνο λόγω της σημαντικής πτώσης της αξίας των μεριδίων που κατέχει στις Eldorado και Hellas Gold.

Η Alpha Finance σχολιάζει πως οι μετοχές της Ελλάκτωρ έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 30% τους τελευταίους τρεις μήνες, υποαποδίδοντας έναντι της αγοράς κατά 10%, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών αναφορικά με μια πιθανή παύση στην εκτέλεση δημοσίων έργων και στην σχετιζόμενη ρευστότητά τους, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Παρά το ότι ένα τέτοιο σενάριο βρίσκεται πάντα στο τραπέζι για μια περίοδο 2-3 μηνών, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως δεν ανησυχεί για την ρευστότητα της Ελλάκτωρ, διότι θεωρεί πως η ρευστότητα αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω επιπλέον τραπεζικού δανεισμού, εάν χρειαστεί.

Η Alpha Finance διατηρεί την τιμή-στόχο των 4,6 ευρώ για τη μετοχή της Ελλάκτωρ καθώς και τη σύσταση "outperform".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v