Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Ευκαιρίες στις τράπεζες δημιουργεί ο πολιτικός «θόρυβος»

Οι τρέχουσες αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών προσφέρουν πραγματική αξία και αποτιμούν ήδη μεγάλο μέρος του ρίσκου, τονίζει η Wood. Προτιμά την Alpha Bank, αναβαθμίζει σε "buy" την Eurobank. Οι νέες τιμές-στόχοι.

Wood: Ευκαιρίες στις τράπεζες δημιουργεί ο πολιτικός «θόρυβος»

Στην ελκυστική αποτίμηση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στέκεται η Wood σε έκθεσή της για τον κλάδο, στην οποία επισημαίνει ότι το πολιτικό ρίσκο αναμένεται να διατηρήσει υψηλή τη μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά. 

Όπως αναφέρει, παραμένει αγοραστής των τραπεζικών μετοχών, παρά τη σημαντική υποχώρηση των τελευταίων μηνών, λόγω της ορατής μακροοικονομικής βελτίωσης, της μείωσης των επιτοκίων στις καταθέσεις προθεσμίας ταχύτερα των εκτιμήσεων, της σημαντικής μείωσης στη δημιουργία νέων επισφαλειών, της καλής απόδοσης στα stress test της ΕΚΤ και των υψηλών κεφαλαιακών δεικτών.

Αν και περιμένουμε ότι οι ασκήσεις ενίσχυσης των προβλέψεων θα συνεχιστούν το 2015, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει turn around στην κερδοφορία, θέτοντας το πλαίσιο για αξιοπρεπή απόδοση ιδίων κεφαλαίων το 2016 και το 2017, σημειώνει ο οίκος.

Όπως αναφέρει, οι τρέχουσες αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών προσφέρουν πραγματική αξία και αποτιμούν ήδη μεγάλο μέρος του ρίσκου που συνδέεται με αυτές (πολιτικό ρίσκο, εύθραυστη ανάκαμψη, προκλήσεις στην διαχείριση των κόκκινων δανείων).

Ο οίκος προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank σε "buy" από "hold" λόγω αποτίμησης ενώ δίνει τιμή-στόχο στο 0,35 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 33%. Συνεχίζει να προτιμά τον τίτλο της Alpha λόγω της καλύτερης θέσης της σε όρους δημιουργίας νέων επισφαλειών, της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας και της απόδοσής της στο stress test της ΕΚΤ. Για την Alpha δίνει στόχο στο 0,8 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 48%.

Για την Εθνική, διατηρεί σύσταση "buy" με στόχο στα 2,9 ευρώ (περιθώριο ανόδου 53%), ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς (buy) δίνει στόχο στο 1,65 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο 43%.  

      

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v