Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Νέες χαμηλότερες τιμές για τις ελληνικές τράπεζες

Ο διεθνής οίκος μειώνει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και περικόπτει τις τιμές-στόχους. Βαρίδι στις εκτιμήσεις κερδοφορίας το πολιτικό ρίσκο. Οι αλλαγές στις συστάσεις.

Nomura: Νέες χαμηλότερες τιμές για τις ελληνικές τράπεζες

Νέες χαμηλότερες τιμές – στόχους θέτει για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η Nomura σε report με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου.

Ο διεθνής οίκος κόβει στα 0,70 ευρώ, από 0,75 πριν την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση Buy. Σημειώνει ότι η μετοχή της Alpha είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική προχωρά σε μείωση της τιμής στα 2,25 ευρώ, από 2,90 πριν, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση σε Neutral από Buy.

Για την Eurobank η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 0,33 ευρώ, από 0,40 πριν, ενώ η σύσταση παραμένει Neutral.

Για την Τράπεζα Πειραιώς κατεβάζει την τιμή στα 1,30 ευρώ, από 1,50 πριν, αναβαθμίζοντας την σύσταση σε Neutral από Reduce.

H Νomura περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους των τραπεζών (και) λόγω του πολιτικού ρίσκου. Εκτιμά ότι ρόλο καταλύτη για τη βελτίωση των περιθωρίων το 2015 θα διαδραματίσει το κομμάτι της λιανικής.

Προβλέπει πως οι τιμές των μετοχών θα συνεχίσουν τους προσεχείς μήνες να αντανακλούν την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Ωστόσο βλέπει βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους από το 2016 καθώς εκτιμά ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν ένα 10% από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Για το τρέχον έτος προβλέπει ότι η Εθνική Τράπεζα θα καταγράψει κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,41 ευρώ και η Alpha 0,01 ευρώ. Επίσης βλέπει αρνητικά EPS (-0,30 ευρώ) για την Πειραιώς και Eurobank (-0,08).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v