Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σωκράτης Λαζαρίδης: Κρίσιμος ο παράγοντας ψυχολογία στη σημερινή συγκυρία

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών εκτιμά ότι ο τρόπος που προσεγγίζουν οι εταιρείες τους διαχειριστές κεφαλαίων είναι σημαντικός ως προς την επιλογή και τις αποφάσεις των τελευταίων.

Σωκράτης Λαζαρίδης: Κρίσιμος ο παράγοντας ψυχολογία στη σημερινή συγκυρία

Eνα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι χρηματιστηριακές αγορές είναι η ταχύτητα με την οποία μπορούν να αντληθούν κεφάλαια, και αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί ως σημαντικό στοιχείο την περίοδο αυτή».

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης αναφερόμενος στις δυνατότητες παροχής ρευστότητας και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που υπάρχουν σήμερα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου τόσο ο κ. Λαζαρίδης όσο και οι κ.κ. Δ. Τσιτσιράγκος αντιπρόεδρος του IFC και ο Αντ. Μπαρτζώκας διευθυντής ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, συμφώνησαν πως είναι εξαιρετικά κρίσιμο το θέμα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με την επιλογή των εταιρειών που επιλέγουν οι επενδυτές για να τοποθετούνται.

Αναφέρθηκαν σε στατιστικές σύμφωνα με τις οποίες στην παγκόσμια κοινότητα πετυχαίνουν εταιρίες οι οποίες επενδύουν στην «ποιότητα της εταιρικής διακυβέρνησης».

Πέραν της εταιρικής διακυβέρνησης, η διάθεση ποσοστού μετοχών, αλλά και ο τρόπος που προσεγγίζουν οι εταιρείες τους διαχειριστές κεφαλαίων αποτελούν επίσης σημαντικά ζητήματα ως προς την επιλογή και τις αποφάσεις των τελευταίων, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο κ. Τσιτσιράγκος αναφέρθηκε στις επενδύσεις που κάνει το IFC σε αναδυόμενες αγορές, και μάλιστα κυρίως στους τομείς ενέργειας και logistics που θεωρούνται κλάδοι με προοπτικές.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ που την τελευταία διετία έχουν αντληθεί από τη δευτερογενή αγορά καθώς και στα αυξημένα ποσοστά των ξένων επενδυτών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ τόνισε πως ο παράγοντας ψυχολογία είναι άκρως σημαντικός δεδομένου ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v