Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μωραϊτάκης: Αλλάζει ο νόμος για τον «επαγγελματία επενδυτή»

Διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για αλλαγές στις ρυθμίσεις για «επαγγελματία επενδυτή». Κατατίθενται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Δικαίωση για τους επενδυτές και τις προσπάθειες ΣΜΕΧΑ-ΣΕΔΥΚΑ, τονίζει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Μωραϊτάκης: Αλλάζει ο νόμος για τον «επαγγελματία επενδυτή»

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή «ικανοποιητική» τροποποίηση του νόμου για τον «επαγγελματία επενδυτή», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, επικαλούμενος σχετική διαβεβαίωση από τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο πλαίσιο συνάντησης του ΥΠΟΙΚ με τον Σύνδεσμο Εταιριών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ), παρουσία επιχειρηματιών. 

Όπως τόνισε ο κ. Μωραϊτάκης, "χαρήκαμε πολύ για τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Χαρδούβελη, στην Αθηναϊκή Λέσχη, στην ερώτηση του κ. Πολυχρονίου, Προέδρου του ΣΕΔΥΚΑ αναφορικά με τον επαγγελματία επενδυτή.

Είναι αλήθεια ότι η διάταξη αυτή είναι αδικαιολόγητη, όπως συμφωνεί και ο κύριος υπουργός. Εδώ και δύο εβδομάδες συνεργάζομαι με το υπουργείο για την ακύρωση αυτής της διάταξης.

Ενημερώνω όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως με διαβεβαίωσε ο κύριος υπουργός, ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα - εκτός απροόπτου - θα κατατεθεί στη Βουλή ικανοποιητική τροποποίηση αυτής της αδικαιολόγητης απόφασης που δημιουργήθηκε από ελλιπή γνώση των συμβούλων του προηγούμενου υπουργού.

Αποτελεί δικαίωση για τους επενδυτές και τις προσπάθειες του ΣΜΕΧΑ και του ΣΕΔΥΚΑ. Ιδιαίτερα συντελεί στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας".

Γεύμα ΣΕΔΥΚΑ-Χαρδούβελη παρουσία επιχειρηματιών

Σήμερα πραγματοποιήθηκε γεύμα της Ένωσης Ανωνύμων Εταιρειών & ΕΠΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Το γεύμα διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και παρόντες ήταν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από διάφορους κλάδους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΔΥΚΑ, ο υπουργός ερωτήθηκε για διάφορα θέματα που άπτονται της οικονομίας, του τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την απόδοση του ΦΠΑ και της μεγάλης φορολογίας καθώς επίσης και θέματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα της δυσκίνητης κρατικής μηχανής.

Αποκριθείς ο υπουργός απάντησε πως όλες οι αλλαγές στη χώρα απαιτούν χρόνο, αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας, στοιχεία που δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Επίσης δήλωσε πως έχουν γίνει σοβαρά βήματα προς τη θετική κατεύθυνση και το μόνο που σκιάζει την πορεία της Ελλάδας είναι το αυξημένο πολιτικό ρίσκο.

Επίσης δήλωσε πως αν ξεπεραστεί η πολιτική αστάθεια στη χώρα τότε αναμένονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης κατά 2,5 - 3% τα έτη 2015-2016.

Ήδη ξένα κεφάλαια αναμένουν τις πολιτικές εξελίξεις προκειμένου να εισρεύσουν στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά, σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως π.χ. τα περιφερειακά αεροδρόμια κ.ά.

Τέλος ο Πρόεδρος του Τομέα Χρηματιστηριακών Εταιρειών του Συνδέσμου Α.Ε. & ΕΠΕ και Πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ, Γιάννης Πολυχρονίου του έθεσε το θέμα του επαγγελματία πελάτη για πράξεις στην Κεφαλαιαγορά και ο υπουργός δήλωσε πως αυτό θα αλλάξει άμεσα, χαρακτηρίζοντάς το αδικαιολόγητη ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης, εκφράζοντας την απορία του για το σκεπτικό της Υπουργικής Απόφασης.

Τέλος εχθές 17/12/2014 κατατέθηκε επιστολή από τους Συνδέσμους ΣΜΕΧΑ-ΣΕΔΥΚΑ προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφορικά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Οι δύο Σύνδεσμοι ζητούν να περάσει ως τροπολογία η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του κλάδου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v