Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurobank: Αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο με τα top picks

Τις αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο με τις κορυφαίες επιλογές στην Ελλάδα παρουσιάζει η Eurobank Equities. Αποσύρει ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Προσθέτει την ΕΧΑΕ μαζί με τον ΟΠΑΠ και τον Μυτιληνιαίο.

Εurobank: Αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο με τα top picks

Τις αναπροσαρμογές στο χαρτοφυλάκιο με τις κορυφαίες επιλογές της (top pick portfolio) παρουσιάζει η Εurobank Equities στο Greek Equity Strategy.

Η χρηματιστηριακή θέτει εκτός των κορυφαίων επιλογών τις μετοχές των ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Παράλληλα, τονίζει πως διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο τον ΟΠΑΠ και τον Μυτιληναίο και προσθέτει την ΕΧΑΕ, λόγω του discount στην αποτίμηση και τον ισχυρό ισολογισμό. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αποσύρει τις τρεις μετοχές γιατί είναι «συνδεδεμένες» με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία μπορεί να διαταραχθεί βραχυπρόθεσμα από τις πολιτικές εξελίξεις.

Για την μετοχή του ΟΠΑΠ, η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο 13,40 ευρώ, για την μετοχή του Μυτιληναίου 9,40 ευρώ και για την ΕΧΑΕ 7,70 ευρώ. Η σύσταση είναι buy και για τις τρεις μετοχές.

Οι αναλυτές της Eurobank Equities επισημαίνουν ότι η αγορά είναι κάτω 25% από τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι τράπεζες έχουν καταγράψει πτώση 40% στο ίδιο διάστημα.

Προσθέτουν ακόμα πως αναμένουν οι επενδυτές με αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου να εκμεταλλευτούν το discount στις αποτιμήσεις, αλλά την ίδια ώρα εκφράζουν αμφιβολίες για την δυνατότητα τους να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα. 

Όσον αφορά τις εκλογές, η Eurobank Equities αναφέρει πως η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δείχνει προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, με τις πιθανότητες για τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης να είναι χαμηλές. Το βασικό σενάριο προσθέτει είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας με μεγαλύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v