Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒofA: Αναβαθμίζει σε overweight την Ελλάδα

Ο διεθνής οίκος προχωρά στην αναβάθμιση της χώρας αφενός λόγω των προβλέψεων για επανάληψη του προγράμματος από Ε.Ε.-ΔΝΤ κι αφετέρου λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης. Συνιστά buy για τρεις ελληνικές μετοχές.

ΒofA: Αναβαθμίζει σε overweight την Ελλάδα

Σε overweight αναβαθμίζει την Ελλάδα η Bank of America Merrill Lynch, όπως αναφέρει σε report με θέμα τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ο διεθνής οίκος αποδίδει την αναβάθμιση στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει επανάληψη του προγράμματος Ε.Ε.-ΔΝΤ αλλά και στο QE της ΕΚΤ, τα οποία θα καταστήσουν τη χώρα «top performer» σε διάστημα 3-6 μηνών.

Ωστόσο προβλέπει ότι βραχυπρόθεσμα η μεταβλητότητα θα είναι υψηλή.

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται για την Ελλάδα είναι αν η χώρα θα βρίσκεται στην ευρωζώνη σε έξι μήνες, αναφέρει η BofA, απαντώντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι.

Σε αυτή την περίπτωση και μετά από ισχυρή μεταβλητότητα η νέα κυβέρνηση και η τρόικα θα συμφωνήσουν σε ένα νέο πρόγραμμα ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στο QE, τονίζει ο διεθνής οίκος.

Η BofA δίνει σύσταση buy για τις μετοχές των Alpha Bank, Folli Follie Group και Jumbo, ενώ υιοθετεί underperform για τον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Επίσης τονίζει ότι η Ρωσία θα είναι η πλέον ευνοημένη από το QE εφόσον το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης οδηγήσει σε αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Παράλληλα δηλώνει θετική για τις μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση, αλλά και για τις τουρκικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v