Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εuroxx: Οι κορυφαίες επιλογές για το 2015

Συμφωνία με τους δανειστές μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις προβλέπει η Euroxx για την νέα ελληνική κυβέρνηση. Οι εκτιμήσεις για το Χρηματιστήριο και οι κορυφαίες μετοχικές επιλογές. Τι αναμένει για τις τράπεζες.

Εuroxx: Οι κορυφαίες επιλογές για το 2015

Η πετυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους (Κομισιόν, ΕΚΤ,ΔΝΤ) και μια συμφωνία-γέφυρα ή προληπτικής πιστωτικής γραμμής ώστε να καλυφθούν τα όποια χρηματοδοτικά κενά αποτελεί το βασικό σενάριο της Euroxx.

Σύμφωνα με το strategy της χρηματιστηριακής το βασικό σενάριο περιλαμβάνει και μια μορφή ανακούφισης χρέους στο β΄ εξάμηνο του 2015. Ωστόσο όλα αυτά θα αποκρυσταλλωθούν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεταβλητότητα και πιέσεις στην αγορά.

Η Euroxx προβλέπει ότι η αγορά θα ανακάμψει από τα τρέχοντα χαμηλά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα όχι άμεσα, ενώ περιμένει αύξηση του ΑΕΠ μεγαλύτερη από 2% φέτος. Η ενίσχυση της ανάπτυξης θα οδηγήσει σε ανάκαμψη της κερδοφορίας των εταιριών και θα καταστήσει τις αποτιμήσεις ελκυστικότερες, εκτιμά η Euroxx.

Επιπλέον το πολιτικό και οικονομικό σύστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη θα δράσει ώστε να αποφύγει ένα τέτοιο αρνητικό σενάριο, προβλέπει η Euroxx.

Οι κορυφαίες επιλογές της Euroxx για το 2015 είναι οι μετοχές: Aegean (τιμή-στόχος 9,8 ευρώ), ΕΧΑΕ (τιμή-στόχος 7 ευρώ), Jumbo (τιμή-στόχος 13,6 ευρώ), Μυτιληναίος (τιμή-στόχος 8,0 ευρώ), ΟΤΕ (τιμή-στόχος 12,7 ευρώ) και Τιτάν (τιμή-στόχος 27 ευρώ). Για όλα τα top picks η σύσταση είναι «overweight».

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα αντιμετωπίζουν υποβαθμίσεις στην κερδοφορία, ενώ δεν αποκλείει στον ορίζοντα και αλλαγές στις διοικήσεις.

Ωστόσο δηλώνει θετική για τις τράπεζες μεσο-μακροπρόθεσμα λόγω Grecovery αλλά και των «μαξιλαριών» που έχουν στη διάθεσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v