Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία για ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ και ΑΕΕΑΠ από τη λίστα Βαρουφάκη

Παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν την ανησυχία τους, καθώς τυχόν επιδείνωση του τρόπου φορολόγησης των συλλογικών μορφών επενδύσεων θα προκαλέσει τελικά πολύ μεγαλύτερη ζημία από τα όποια πενιχρά φορολογικά έσοδα θα αποφέρει.

Ανησυχία για ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ και ΑΕΕΑΠ από τη λίστα Βαρουφάκη

Κλίμα ανησυχίας έχει προκαλέσει στον επενδυτικό χώρο η πρόθεση της κυβέρνησης να «τροποποιήσει τη φορολόγηση των συλλογικών επενδύσεων», όπως προκύπτει από τη σημερινή λίστα Βαρουφάκη» στο Eurogroup (τομέας δημοσιονομικής-διαρθρωτικής πολιτικής).

Στους συλλογικούς επενδυτές εντάσσονται οι ΑΕΔΑΚ (εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων), οι ΑΕΕΧ (εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου), οι ΑΕΕΑΠ (επενδυτικές εταιρείες ακίνητης περιουσίας) αλλά και οι σχεδιαζόμενες μορφές επενδύσεων που προωθεί το Χρηματιστήριο της Αθήνας (ΕΚΕΣ και ΑΚΕΣ) προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια πέρα από τον τραπεζικό τομέα.

Παράγοντες της αγοράς, αν και δηλώνουν πως θα πρέπει να περιμένουν πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, δεν κρύβουν την ανησυχία τους, καθώς τυχόν επιδείνωση του τρόπου φορολόγησης των συλλογικών μορφών επενδύσεων θα προκαλέσει τελικά πολύ μεγαλύτερη ζημία από τα όποια πενιχρά φορολογικά έσοδα θα αποφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v