Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Κ.: Συνολικά πρόστιμα 475.000 ευρώ για short selling

Πρόστιμα σε νομικά πρόσωπα που προέβησαν σε ανοιχτές πωλήσεις τραπεζών, επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ε.Κ.: Συνολικά πρόστιμα 475.000 ευρώ για short selling
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 706η/27.2.2015 συνεδρίαση του, αποφάσισε:

• Την επιβολή προστίμου 400.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία CARMIGNAC GESTION, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοιχτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης (failed trade), κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

• Την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία SENVEST INTERNATIONAL LLC, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοιχτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης (failed trade), κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

• Την επιβολή προστίμου 25.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία LC EQUITY FUND Ltd, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτό εξειδικεύεται από το άρθρο 5 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 827/2012 για τις ανοικτές πωλήσεις.

• Την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία AMBER GLOBAL OPPORTUNITIES MASTER FUND Ltd, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτό εξειδικεύεται από το άρθρο 5 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 827/2012 για τις ανοικτές πωλήσεις.

• Την έγκριση του περιεχομένου του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΕ προς τους μετόχους της HELLAS ON LINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

• Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. κατ' εφαρμογή του άρθρου 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

• Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας BENEFIT ΑΕΕΔ με έδρα το δήμο Αγίας Παρασκευής κατ' εφαρμογή του άρθρου 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

• Την ανάκληση, μετά από σχετικό αίτημα της εταιρίας, της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΚΑΠΠΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ως προς την επενδυτική υπηρεσία της παρ. 1 περ (γ) του άρθρου 4 του ν. 3606/2007 (διαπραγμάτευση για ίδιο λογαριασμό), καθώς και της παρ. 1 περ (στ) του ίδιου άρθρου (Αναδοχή χρηματοπιστωτικών μέσων), κατ' εφαρμογή του άρθρου 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

• Την ανάκληση, μετά από σχετικό αίτημα της εταιρίας, της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ AΕΠΕΥ ως προς την παρεπόμενη υπηρεσία της παρ. 2 περ (ε) του άρθρου 4 του ν. 3606/2007 (έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και χρηματοοικονομική ανάλυση ή άλλες μορφές γενικών συστάσεων που σχετίζονται με συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικά μέσα), κατ' εφαρμογή του άρθρου 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v