Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IBG: H ετήσια στρατηγική για τις ελληνικές μετοχές

Για ποιες μετοχές του Χρηματιστηρίου συστήνει αγορά η χρηματιστηριακή. Τι εκτιμά για τις τράπεζες. Τονίζει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντικές δημοσιονομικές προσαρμογές σε μικρό χρονικό διάστημα με υψηλό όμως κόστος.

IBG: H ετήσια στρατηγική για τις ελληνικές μετοχές

Με τον τίτλο «50 shades of Gre(y)ece» κυκλοφόρησε η IBG την στρατηγικής της για τις ελληνικές μετοχές.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντικές δημοσιονομικές προσαρμογές σε μικρό χρονικό διάστημα με υψηλό ωστόσο κόστος.

Ειδικά για τις μετοχές εκτιμάει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σχετικές συγκρίσεις στις αποτιμήσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες δείχνουν ότι το discount ξεπερνά τα επίπεδα του Μαΐου του 2012, όπως στους τίτλους των ΕΛΠΕ, του Μυτιληναίου, της Intralot, της Motor Oil, της ΔΕΗ, της Φουρλής αλλά και της Coca Cola HBC.

Για τις τραπεζικές μετοχές, η IBG υπολογίζει ότι το re-rating μπορεί να συμβεί όταν η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη επιστρέψει, παρότι οι αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών υπολείπεται αισθητά των δεικτών αποτίμησης των δεικτών MSCI EM Financials και Stoxx 600 Banks.

Συστάσεις «αγοράς» προτείνει για τους τίτλους των Σαράντη (τιμή στόχος τα 8,8 ευρώ), Motor Oil με τιμή στόχο τα 8,6 ευρώ, ΕΛΠΕ με τιμή στόχο τα 6 ευρώ, τη Μέτκα με στόχο τα 15,5 ευρώ, Μυτιληναίος με στόχο τα 7,8 ευρώ και Ελλάκτωρα με στόχο τα 3,3 ευρώ.

Αναφορικά με τις συστάσεις των μετοχών, για τις τέσσερις τράπεζες συστήνει «διακράτηση» όπως και για τις μετοχές των ΟΤΕ, Intralot, Jumbo, Folli-Follie Group, Coca Cola HBC, ΔΕΗ και Τιτάν.

Τέλος με σύσταση «συσσώρευσης» αξιολογούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Fourlis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v