Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογή νέου Δ.Σ. στη Hellenic Venture Capital Association

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA). Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures.

Εκλογή νέου Δ.Σ. στη Hellenic Venture Capital Association
Σε συνέχεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA - Hellenic Venture Capital Association), εξελέγη το Δ.Σ της και συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Γιάννης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures Α.Ε., Πρόεδρος
2. Γιώργος Κούρτης, Partner της Global Finance, Αντιπρόεδρος
3. Ελένη Κολοφωτιά, Διευθύντρια Επενδύσεων ΤΑΝΕΟ Α.Ε., Γραμματέας
4. Σπύρος Παπαδάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της IBG Management ΑΕΔΑΚΕΣ, Ταμίας
5. Βασίλειος Τακάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Thermi Ventures A.E., Μέλος

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου είναι διετής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Παπαδόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων της Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με τη συνεργασία της Ένωσης με τον Ισραηλινό οργανισμό YOZMA o οποίος εκπόνησε μελέτη για τη διαμόρφωση στρατηγικής καινοτομίας και χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Η μελέτη προτείνει ποσά ύψους τουλάχιστον €400 εκ. από τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ 2014-2020 να διατεθούν μέσω της venture capital χρηματοδότησης. Τα κεφάλαια αυτά με τη μόχλευση των ιδιωτικών πόρων μπορούν να διπλασιαστούν και να κατευθυνθούν σε καινοτόμες και δυναμικές ΜμΕ. Οι προτάσεις του οργανισμού YOZMA είχαν την αποδοχή τόσο της επιχειρηματικής όσο και της επιστημονικής κοινότητας καθώς παρουσιάστηκαν σε διάφορες ανοικτές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, ενημέρωση για τη συμμετοχή του Δ.Σ. στη διαβούλευση του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα εργαλεία ενίσχυσης και ανάπτυξης της καινοτομικής επιχειρηματικότητας. Η Ένωση υπέβαλε στο υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΠΑ 2014-2020 πρόσβαση των πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης», προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσω της Venture Capital/Private Equity δραστηριότητας.

Στην Συνέλευση αποφασίστηκε ο προγραμματισμός δράσης της Ένωσης για την προσεχή διετία και αφορά στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Venture Capital & Private Equity χρηματοδότηση, στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, στη δημιουργία νέων ευκαιριών και θέσεων εργασίας. Τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο είναι διαφορετικό στη φιλοσοφία του και ειδικά σε προγράμματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης είναι η συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προκειμένου να συζητηθούν οι ανωτέρω προτάσεις και να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές υλοποίησης τους, καθώς και οι προτάσεις της HVCA που αφορούν στη χορήγηση κινήτρων για την προσέλκυση επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v